0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
200ml vode
125g margarina
čaša od 2dl brašna
5 jaja manjih ili 4 većih
prstohvat soli
3 C pudinga sa ukusom vanile
1l mleka
čaša od 2dl šećera
200g margarin
400g malina
2 kašike šećera
1 kašika gustina
1 vanilin šećer
250ml C slag krema
Vodu,margarin i malo soli stavite da provrije. Dodati polako brašno uz stalno mešanje kako nebi imalo grudvica.
Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje. U mlako dodati jedno po jedno jaje i izmiksajte u glatku smesu.
Pola smese staviti u pekač (24-26cm) kome ste dno prekrili pek papirom.
Peći u zagrejanoj pećnici na 220°C 20min i nikako ne otvarajte pećnicu!Isto uraditi i sa drugom polovinom.
Krema od vanile:
Skuvati puding sa šećerom u 1l mleka.Puding prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U ohladjen puding umutiti margarin sobne temperature.
Ja sam dodala i 100g mlevene plazme.
Žele od maline:
400g malina i šećer staviti da se kuva desetak minuta na tihoj vatri.
Kašiku gustina razmutiti u malo mlake vode pa dodati u maline, kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i ohladiti uz povremeno mešanje.
Slaganje torte:
Na koru stavite fil od vanile pa žele od maline, umućen slag krem i poklopiti drugom korom.
Rukama malo pretisnuti da se lepo sve spoji.
Poželjno je koristiti obruč za tortu a i ne mora.
Vodu,margarin i malo soli stavite da provrije. Dodati polako brašno uz stalno mešanje kako nebi imalo grudvica.
Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje. U mlako dodati jedno po jedno jaje i izmiksajte u glatku smesu.
Pola smese staviti u pekač (24-26cm) kome ste dno prekrili pek papirom.
Peći u zagrejanoj pećnici na 220°C 20min i nikako ne otvarajte pećnicu!Isto uraditi i sa drugom polovinom.
Krema od vanile:
Skuvati puding sa šećerom u 1l mleka.Puding prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U ohladjen puding umutiti margarin sobne temperature.
Ja sam dodala i 100g mlevene plazme.
Žele od maline:
400g malina i šećer staviti da se kuva desetak minuta na tihoj vatri.
Kašiku gustina razmutiti u malo mlake vode pa dodati u maline, kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i ohladiti uz povremeno mešanje.
Slaganje torte:
Na koru stavite fil od vanile pa žele od maline, umućen slag krem i poklopiti drugom korom.
Rukama malo pretisnuti da se lepo sve spoji.
Poželjno je koristiti obruč za tortu a i ne mora.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.