burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Karpati torta (princes krofna)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za testo:

200ml vode

125g margarina

čaša od 2dl brašna

5 jaja manjih ili 4 većih

prstohvat soli

Krema od vanile:

3 C pudinga sa ukusom vanile

1l mleka

čaša od 2dl šećera

200g margarin

Fil sa malinama:

400g malina

2 kašike šećera

1 kašika gustina

1 vanilin šećer

250ml C slag krema

Karpati torta (princes krofna)

Koraci pripreme

Vodu,margarin i malo soli stavite da provrije. Dodati polako brašno uz stalno mešanje kako nebi imalo grudvica.

Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje. U mlako dodati jedno po jedno jaje i izmiksajte u glatku smesu.

Pola smese staviti u pekač (24-26cm) kome ste dno prekrili pek papirom.

Peći u zagrejanoj pećnici na 220°C 20min i nikako ne otvarajte pećnicu!Isto uraditi i sa drugom polovinom.

Krema od vanile:
Skuvati puding sa šećerom u 1l mleka.Puding prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

U ohladjen puding umutiti margarin sobne temperature.

Ja sam dodala i 100g mlevene plazme.

Žele od maline:
400g malina i šećer staviti da se kuva desetak minuta na tihoj vatri.

Kašiku gustina razmutiti u malo mlake vode pa dodati u maline, kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i ohladiti uz povremeno mešanje.

Slaganje torte:
Na koru stavite fil od vanile pa žele od maline, umućen slag krem i poklopiti drugom korom.

Rukama malo pretisnuti da se lepo sve spoji.

Poželjno je koristiti obruč za tortu a i ne mora.

Naši proizvodi

Karpati torta (princes krofna)

Koraci pripreme

Vodu,margarin i malo soli stavite da provrije. Dodati polako brašno uz stalno mešanje kako nebi imalo grudvica.

Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje. U mlako dodati jedno po jedno jaje i izmiksajte u glatku smesu.

Pola smese staviti u pekač (24-26cm) kome ste dno prekrili pek papirom.

Peći u zagrejanoj pećnici na 220°C 20min i nikako ne otvarajte pećnicu!Isto uraditi i sa drugom polovinom.

Krema od vanile:
Skuvati puding sa šećerom u 1l mleka.Puding prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

U ohladjen puding umutiti margarin sobne temperature.

Ja sam dodala i 100g mlevene plazme.

Žele od maline:
400g malina i šećer staviti da se kuva desetak minuta na tihoj vatri.

Kašiku gustina razmutiti u malo mlake vode pa dodati u maline, kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i ohladiti uz povremeno mešanje.

Slaganje torte:
Na koru stavite fil od vanile pa žele od maline, umućen slag krem i poklopiti drugom korom.

Rukama malo pretisnuti da se lepo sve spoji.

Poželjno je koristiti obruč za tortu a i ne mora.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept