burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Karamel krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga:

oko 150 g petit ber keksa

malo mleka za namakanje keksa

Krem:

2 kesice C pudinga sa ukusom karamela

4 jajeta

12 kašika šećera

7 dl mleka

Šlag sa karamel mlekom:

2 kašike šećera

150 ml mleka

1 kesica C šlag kreme sa ukusom slatke pavlake

Karamel krempita

Koraci pripreme

Keks namakati u mleko i poređati kao podlogu u pleh (veličine 32x32 cm ili sličan - kolač nije veliki).

Odvojiti belanca od žumanaca pa posebno umutiti belanca sa 4 kašike šećera u čvrst šam, a žumanca pomešati sa 8 kašika šećera, pudingom od karamele i malo hladnog mleka oduzetog od 7dl. Ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding sa žumancima u gustu smesu.

Čim skuvan puding sklonite s ringle, dok je još vreo, umešajte umućen šam. Pripremljen vruć krem sipajte na podlogu od keksa i ostavite da se prohladi i malo stegne, prvo na sobnoj temperaturi, a posle u frižideru.

Pripremite karamel mleko: otopite dve kašike šećera kao za karamel (na nižoj temperaturi, prvo povremeno promešajte pa kad počne da žuti mešajte sve vreme dok se sav šećer ne otopi) pa dodajte zagrejano mleko u šećer i zagrevajte dalje uz povremeno mešanje dok se sav karamelizovani šećer lepo ne otopi.

Pripremljeno karamelizovano mleko stavite u frižider (ili zamrzivač na pola sata) da se lepo ohladi. Sa ohlađenim karamel mlekom umutite šlag krem pa nafilujte krempitu.

Naši proizvodi

Karamel krempita

Koraci pripreme

Keks namakati u mleko i poređati kao podlogu u pleh (veličine 32x32 cm ili sličan - kolač nije veliki).

Odvojiti belanca od žumanaca pa posebno umutiti belanca sa 4 kašike šećera u čvrst šam, a žumanca pomešati sa 8 kašika šećera, pudingom od karamele i malo hladnog mleka oduzetog od 7dl. Ostatak mleka stavite da provri i zakuvajte puding sa žumancima u gustu smesu.

Čim skuvan puding sklonite s ringle, dok je još vreo, umešajte umućen šam. Pripremljen vruć krem sipajte na podlogu od keksa i ostavite da se prohladi i malo stegne, prvo na sobnoj temperaturi, a posle u frižideru.

Pripremite karamel mleko: otopite dve kašike šećera kao za karamel (na nižoj temperaturi, prvo povremeno promešajte pa kad počne da žuti mešajte sve vreme dok se sav šećer ne otopi) pa dodajte zagrejano mleko u šećer i zagrevajte dalje uz povremeno mešanje dok se sav karamelizovani šećer lepo ne otopi.

Pripremljeno karamelizovano mleko stavite u frižider (ili zamrzivač na pola sata) da se lepo ohladi. Sa ohlađenim karamel mlekom umutite šlag krem pa nafilujte krempitu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept