0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
8 kašika šećera
1 l mleka
7 ravnih kašika C Griza
1 kesica C Vanilin šećera
100 g suvog grožđa
rum po potrebi
Prvo operite i očistite suvo grožđe.
Sipajte rum (nekoliko kašika) i ostavite da odstoji.
Na nižoj temperaturi karamelizujte šećer.
Kada dobije lepu zlatno-braon boju pažljivo sipajte mleko i sačekajte da mleko provri.
Sipajte C griz u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.
Dodajte suvo grožđe i C vanilin šećer.
Kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje dok se griz zgusne.
Griz sipajte u činijice i poslužite topao ili hladan.
Prvo operite i očistite suvo grožđe.
Sipajte rum (nekoliko kašika) i ostavite da odstoji.
Na nižoj temperaturi karamelizujte šećer.
Kada dobije lepu zlatno-braon boju pažljivo sipajte mleko i sačekajte da mleko provri.
Sipajte C griz u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.
Dodajte suvo grožđe i C vanilin šećer.
Kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje dok se griz zgusne.
Griz sipajte u činijice i poslužite topao ili hladan.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.