burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kapreze torta sa šlag kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

300 g mlevenih blanširanih badema

250 g crne čokolade (za kuvanje)

200 g maslaca

4 jajeta

180 g šećera

100g C šlag kreme sa ukusom čokolade

160ml mleka

Kapreze torta sa šlag kremom

Koraci pripreme

Blanširane bademe sameljite.

Odvojite žumanca od belanaca.

Belanca umutite u čvrst šam, a žumanca umutite penasto sa šećerom.

Čokoladu izlomite na komade i otopite na pari. U otopljenu čokoladu dodajte omekšali maslac i otopite i njega sa čokoladom. Sve dobro izmešajte.

U čokoladu umešajte i umućena žumanca sa šećerom i opet sve dobro izmešajte. Sklonite s ringle pa špatulom lagano umešajte i umućen šam od belanaca.

Na kraju u smesu dodajte i mlevene bademe i sve lepo izmešajte.

Sipajte u kalup dobro podmazan maslacem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Izvaditi iz rerne i sačekati da se ohladi.

Umutiti šlag krem po uputstvu na kesici i nafilovati tortu.

Kapreze torta sa šlag kremom

Koraci pripreme

Blanširane bademe sameljite.

Odvojite žumanca od belanaca.

Belanca umutite u čvrst šam, a žumanca umutite penasto sa šećerom.

Čokoladu izlomite na komade i otopite na pari. U otopljenu čokoladu dodajte omekšali maslac i otopite i njega sa čokoladom. Sve dobro izmešajte.

U čokoladu umešajte i umućena žumanca sa šećerom i opet sve dobro izmešajte. Sklonite s ringle pa špatulom lagano umešajte i umućen šam od belanaca.

Na kraju u smesu dodajte i mlevene bademe i sve lepo izmešajte.

Sipajte u kalup dobro podmazan maslacem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Izvaditi iz rerne i sačekati da se ohladi.

Umutiti šlag krem po uputstvu na kesici i nafilovati tortu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept