burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kakao kocke sa šlag kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

(šolja od 150 gr)

1 šolja šećera

3/4 šolje brašna

6 kašike C kakao praha

1 C vanilin šećer

3/4 kašičice C praška za pecivo

3/4 kašičice C sode bikarbone

1/4 šolje ulja

1/2 šolje mleka

1 jaje

1/2 šolje nes kafe ili proceđene kafe

2 kesice C šlag krema od čokolade

Kakao kocke sa šlag kremom

Koraci pripreme

Umutite jaje sa šećerom pa dodajte ulje, mleko, vanilin šećer a zatim i mešavinu brašna, kakaoa, praška za pecivo i sode bikarbone. Sve dobro sjedinite mikserom i na kraju dodajte vruću nes kafu ili skuvanu i proceđenu kafu.

Ponovo sve mikserom umutite pa smesu sipajte u pravougaoni pleh koji ste prekrili pek papirom.

Pecite na 180 st. 30-40 minuta, izvadite iz rerne, ohladite pa presecite uzdužmo na dva dela.

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa 2/3 krema stavite na prvu koru, preko stavite drugu koru pa isecite na kocke.

Svaku kocku ukrasite ostatkom šlag krema.

Ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.

Naši proizvodi

Kakao kocke sa šlag kremom

Koraci pripreme

Umutite jaje sa šećerom pa dodajte ulje, mleko, vanilin šećer a zatim i mešavinu brašna, kakaoa, praška za pecivo i sode bikarbone. Sve dobro sjedinite mikserom i na kraju dodajte vruću nes kafu ili skuvanu i proceđenu kafu.

Ponovo sve mikserom umutite pa smesu sipajte u pravougaoni pleh koji ste prekrili pek papirom.

Pecite na 180 st. 30-40 minuta, izvadite iz rerne, ohladite pa presecite uzdužmo na dva dela.

Posebno umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa 2/3 krema stavite na prvu koru, preko stavite drugu koru pa isecite na kocke.

Svaku kocku ukrasite ostatkom šlag krema.

Ostavite u frižider da se ohladi pa poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept