0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
500 g brašna
2 kašičice C suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
100 ml mlaka voda
180 g jogurta
60 ml ulje
po potrebi ulje
U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.
Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju formirajući kiflice.
Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem.
Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.
Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju formirajući kiflice.
Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem.
Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.