burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Jogurt kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

500 g brašna

2 kašičice C suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

100 ml mlaka voda

180 g jogurta

60 ml ulje

Za premazivanje:

po potrebi ulje

Jogurt kiflice

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.

Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju formirajući kiflice.

Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem.

Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Jogurt kiflice

Koraci pripreme

U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati C suvi kvasac, šećer i izmešati.

Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju formirajući kiflice.

Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih uljem.

Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept