burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Jelkice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Jelkice:

20 malih korneta za sladoled

400 ml slatke pavlake

300 g čokolade

300 g mlevenog plazma keksa

100 g suvog grožđa

200 g raznobojnih žele bombona

2 kesice C vanilin šećera

rum

Dekoracija:

2 kesice bele C šlag kreme

250 ml mleka

zelena prehrambena boja

jestive perlice, zvezdice, srca, cvetići, sitne šarene bombonice

50 g čokolade

malo C kokosa

20 komada išlera ili nekog sličnog okruglog keksa

Jelkice

Koraci pripreme

Suvo grožđe i žele bombone sitno naseckajte. Suvo grožđe natopite sa malo ruma.

Keks sameljite.

Čokoladu nalomkajte u činiju, a slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi.
U pripremljeni ganaš od čokolade i pavlake umešajte prvo mleveni keks pa onda naseckane žele bombone i suvo grožđe kao i vanilin šećer. Sve lepo izmešajte.

Smesu kratko prohladite ali ne previše da se ne stegne mnogo. Pripremljenom smesom punite kornete skroz do vrha i izravnajte.
Napunjene kornete ostavite oko sat vremena da se smesa skroz ohladi i stegne.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i obojite zelenom prehrambenom bojom. Kornete prilepite na išlere sa malo otopljene čokolade. Pomoću šprica dekorišite kornete kao jelkice: možete tačkasto, pufnicama, možete izvući od vrha ka dnu šlag trakasto špricem, a možete ih prosto i premazati nožem pa šare izvući viljuškom. Pospite kokosom kao snegom i jestivim perlicama, zvezdicama, srcima, bombonicama...

Naši proizvodi

Jelkice

Koraci pripreme

Suvo grožđe i žele bombone sitno naseckajte. Suvo grožđe natopite sa malo ruma.

Keks sameljite.

Čokoladu nalomkajte u činiju, a slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi.
U pripremljeni ganaš od čokolade i pavlake umešajte prvo mleveni keks pa onda naseckane žele bombone i suvo grožđe kao i vanilin šećer. Sve lepo izmešajte.

Smesu kratko prohladite ali ne previše da se ne stegne mnogo. Pripremljenom smesom punite kornete skroz do vrha i izravnajte.
Napunjene kornete ostavite oko sat vremena da se smesa skroz ohladi i stegne.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i obojite zelenom prehrambenom bojom. Kornete prilepite na išlere sa malo otopljene čokolade. Pomoću šprica dekorišite kornete kao jelkice: možete tačkasto, pufnicama, možete izvući od vrha ka dnu šlag trakasto špricem, a možete ih prosto i premazati nožem pa šare izvući viljuškom. Pospite kokosom kao snegom i jestivim perlicama, zvezdicama, srcima, bombonicama...

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept