0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6 kora po 20-30 komadića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 kora po 20-30 komadića
6 srednje tankih kora
300 g izrendanih tikvica
6 kašika mlevenih lešnika
6 kašika mlevenog keksa
100 g belih grožđica (prethodno poparenih u vreloj vodi da nabubre)
100 g krupnije sečenih oraha
50 g maslaca
muskatni oraščić
cimet (po želji)
250 g šećera
1 C vanilin šećer
250 g vode
Na prvu koru posuti tikvice, od gore jedna kašika mlevenog keksa i kašiku lešnika.
Preko druga kora, po drugoj kori posuti tikvice, lešnik, mleveni keks, grožđice, orahe i začine.
Urolati i ubaciti u pleh podmazan maslacem.
Napraviti tri ista rolatića. Iseći na kocke, na svaku kocku staviti po komadić maslaca.
Peći oko 25 minuta na 220 stepeni, tj. dok ne porumeni.
Rastopiti šećer u vodi. Preliti vruću pitu i vratiti još 5 minuta u isključenu rernu.
Na prvu koru posuti tikvice, od gore jedna kašika mlevenog keksa i kašiku lešnika.
Preko druga kora, po drugoj kori posuti tikvice, lešnik, mleveni keks, grožđice, orahe i začine.
Urolati i ubaciti u pleh podmazan maslacem.
Napraviti tri ista rolatića. Iseći na kocke, na svaku kocku staviti po komadić maslaca.
Peći oko 25 minuta na 220 stepeni, tj. dok ne porumeni.
Rastopiti šećer u vodi. Preliti vruću pitu i vratiti još 5 minuta u isključenu rernu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.