0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
20 g svežeg kvasca ili 1 kesica C kvasca
3 dl mlake vode
600 g brašna
3 kašike maka
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
3 kašike sitnog sira
1 belance
1 kašika maka
U šolju staviti kvasac, dodati šećer, mlaku vodu i rastopiti.
U veću činiju staviti brašno, so, ulje sir i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo.
Ostaviti oko četrdeset minuta da naraste. Nakon tog vremena testo premesiti i oblikovati po ukusu.
Odgore premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.
U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 50 minuta.
U šolju staviti kvasac, dodati šećer, mlaku vodu i rastopiti.
U veću činiju staviti brašno, so, ulje sir i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo.
Ostaviti oko četrdeset minuta da naraste. Nakon tog vremena testo premesiti i oblikovati po ukusu.
Odgore premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.
U međuvremenu zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti hleb da se peče oko 50 minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.