0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
mlake vode po potrebi (da se dobije srednje tvrdo testo)
1 kašičica šećera
500 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
125 ml ulja
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica mlevene ljute paprike
4 struka mlaog luka, sitno iseckanog
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun.
Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.
Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb.
Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.
Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje ,vodu, biber, ljutu papriku, mladi luk, peršun.
Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.
Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Napraviti veknu, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb.
Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.