burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Hleb sa bundevom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

700 g brašna

400 g pirea od bundeve

200 ml mlakog mleka

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

100 g margarina

5 kašika semenki bundeve

1 kesica suvog C kvasca (ili 42 g svežeg kvasca)

Hleb sa bundevom

Koraci pripreme

Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.

Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, semenke i so.

Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.

Premesiti testo, tepsiju podmazati posuti brašnom i prebaciti testo.

Od gore po testu razbacati semenke bundeve.

Hleb peći na 200C oko 40 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Naši proizvodi

Hleb sa bundevom

Koraci pripreme

Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.

Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, semenke i so.

Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.

Premesiti testo, tepsiju podmazati posuti brašnom i prebaciti testo.

Od gore po testu razbacati semenke bundeve.

Hleb peći na 200C oko 40 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept