0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
700 g brašna
400 g pirea od bundeve
200 ml mlakog mleka
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g margarina
5 kašika semenki bundeve
1 kesica suvog C kvasca (ili 42 g svežeg kvasca)
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, semenke i so.
Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
Premesiti testo, tepsiju podmazati posuti brašnom i prebaciti testo.
Od gore po testu razbacati semenke bundeve.
Hleb peći na 200C oko 40 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve, semenke i so.
Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
Premesiti testo, tepsiju podmazati posuti brašnom i prebaciti testo.
Od gore po testu razbacati semenke bundeve.
Hleb peći na 200C oko 40 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.