burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Hleb sa bundevom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

800 g brašna

1 kesica suvog C kvasca

2 kašičice šećera

soli po ukusu

400 g pirea od bundeve

300 ml vode

Hleb sa bundevom

Koraci pripreme

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.

Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.

Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.

Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.

Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.

Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.

Naši proizvodi

Hleb sa bundevom

Koraci pripreme

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.

Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.

Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.

Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.

Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.

Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept