0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
800 g brašna
1 kesica suvog C kvasca
2 kašičice šećera
soli po ukusu
400 g pirea od bundeve
300 ml vode
U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.
Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.
Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.
Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.
U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i so pa dobro izmešajte, a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
Testo uvežite kanapom da dobijete brazde kao na bundevi.
Stavila sam bundevu od testa u pleh za pečenje, napravila dršku i listove. Listove od testa premazala sam sa vodom i prilepila sam dva prava lista od bundeve.
Ostavila sam testo 30 minuta da odmara a onda stavila u rernu na 200 stepeni na nekih 50-tak minuta da se peče.
Kada je testo pečeno, ostavite ga da se malo prohladi i pažljivo skinite kanap.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.