burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Hleb na Biber crepu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1 kesica C suvoga kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

500g brašna

mlaka voda

Hleb na Biber crepu

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste.

Premesite, oblikujte hleb isecite ga nožem na par mesta. Biber crep, pospite brašnom i stavite oblikovan hleb.

Ostavite malo da raste.Zagrejte rernu na 200 stepeni, stav biber crep sa hlebom u rernu da se hleb peče.

Čačkalicom proverite da li je hleb pečen, ako se testo ne lepi za čačkalicu pečen je.

Izvadite biber crep sa hlebom, poprskajte sa malo vode, prekrijte krpom i ostavite malo da odstoji.

Ukrasiti nhleb po ukusu. Ja sam hleb ukrasila cvetovima jagorčevine.

Naši proizvodi

Hleb na Biber crepu

Koraci pripreme

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.

Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste.

Premesite, oblikujte hleb isecite ga nožem na par mesta. Biber crep, pospite brašnom i stavite oblikovan hleb.

Ostavite malo da raste.Zagrejte rernu na 200 stepeni, stav biber crep sa hlebom u rernu da se hleb peče.

Čačkalicom proverite da li je hleb pečen, ako se testo ne lepi za čačkalicu pečen je.

Izvadite biber crep sa hlebom, poprskajte sa malo vode, prekrijte krpom i ostavite malo da odstoji.

Ukrasiti nhleb po ukusu. Ja sam hleb ukrasila cvetovima jagorčevine.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept