0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
100 ml vode
20 g C želatina
100 g šećera
200 ml koka kole
U šerpu usuti vodu, dodati C želatin i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Šerpu staviti na vatru i kad se želatin otopi dodati šećer. Izmešati i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok smesa ne dobije potpuno tečan oblik.
Koka kolu usuti u veću čašu (čašu staviti u posudu) i preko koka kole sipati pripremljen želatin.
Smesu izliti u kalup za led (ili modlice za gumene bombone ,praline).
Ostaviti u zamrzivač na sat vremena (dok se ne stegnu).
Gumene bombone istresti iz kalupa i poslužiti.
U šerpu usuti vodu, dodati C želatin i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Šerpu staviti na vatru i kad se želatin otopi dodati šećer. Izmešati i kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok smesa ne dobije potpuno tečan oblik.
Koka kolu usuti u veću čašu (čašu staviti u posudu) i preko koka kole sipati pripremljen želatin.
Smesu izliti u kalup za led (ili modlice za gumene bombone ,praline).
Ostaviti u zamrzivač na sat vremena (dok se ne stegnu).
Gumene bombone istresti iz kalupa i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.