burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Griz knedle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Za testo:

1 l mleka

250 g C griza

4 kašike kristal šećera

4 jaja

Za punjenje:

džem malina pomešan sa keksom - 1 šolja za čaj

100 g prezli za valjanje gotovih knedli

Griz knedle

Koraci pripreme

Skuvati 1 l mleka sa 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre, dodati C griz i skuvati gust krem.

Kada se prohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Praviti knedle, dodati fil od džema i poređati na poslužavnik.

U dubljoj posudi zagrejte vodu do vrenja.

Kada provri, spuštajte knedle i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu.

Vadite ih rešetkastom kašikom i odmah valjajte u prezle.

Možete da ih služite i tople i hladne.

Naši proizvodi

Griz knedle

Koraci pripreme

Skuvati 1 l mleka sa 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre, dodati C griz i skuvati gust krem.

Kada se prohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Praviti knedle, dodati fil od džema i poređati na poslužavnik.

U dubljoj posudi zagrejte vodu do vrenja.

Kada provri, spuštajte knedle i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu.

Vadite ih rešetkastom kašikom i odmah valjajte u prezle.

Možete da ih služite i tople i hladne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept