0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g krompira
2 jajeta
400 g brašna i malo više
šljive očišćene od koštica oko 30 komada
250 g prezle
7 kašika kristal šećera
2 kesice C vanilin šećera
Krompir očistiti i iseći na kocke i skuvati. Kuvani krompir ocediti i izgnječiti kao za pire.
Dodati kašiku masti ili ulja, malo posoliti i izmešati. Ostaviti krompir pire da se ohladi.
U ohlađen krompir dodati 2 jajeta i brašno da se zamesi testo. Uzeti lopticu testa i rastanjiti i u sredinu staviti šljivu ili kajsiju i napraviti gombocu.
Pri pravljenju knedli loptice i ruke posipati brašnom kako se ne bi lepile. Ponavljati dok se testo ne potroši.
U veću šerpu usuti vodu i staviti jednu kašiku soli i staviti da provri.
U prokuvanu vodu staviti gombocei kad ponovo prokuva kuvati oko 10-15 minuta i vaditi ih u prezlu pomešanu sa šećerom i C vanilin šećerom uviti.
Prezla može i da se proprži na masti ili ulju ili samo da se pomeša prezla i šećer i C vanilin šećer, već kako ko voli.
Krompir očistiti i iseći na kocke i skuvati. Kuvani krompir ocediti i izgnječiti kao za pire.
Dodati kašiku masti ili ulja, malo posoliti i izmešati. Ostaviti krompir pire da se ohladi.
U ohlađen krompir dodati 2 jajeta i brašno da se zamesi testo. Uzeti lopticu testa i rastanjiti i u sredinu staviti šljivu ili kajsiju i napraviti gombocu.
Pri pravljenju knedli loptice i ruke posipati brašnom kako se ne bi lepile. Ponavljati dok se testo ne potroši.
U veću šerpu usuti vodu i staviti jednu kašiku soli i staviti da provri.
U prokuvanu vodu staviti gombocei kad ponovo prokuva kuvati oko 10-15 minuta i vaditi ih u prezlu pomešanu sa šećerom i C vanilin šećerom uviti.
Prezla može i da se proprži na masti ili ulju ili samo da se pomeša prezla i šećer i C vanilin šećer, već kako ko voli.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.