burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Gomboce

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500 g krompira

2 jajeta

400 g brašna i malo više

šljive očišćene od koštica oko 30 komada

Za uvijanje:

250 g prezle

7 kašika kristal šećera

2 kesice C vanilin šećera

Gomboce

Koraci pripreme

Krompir očistiti i iseći na kocke i skuvati. Kuvani krompir ocediti i izgnječiti kao za pire.

Dodati kašiku masti ili ulja, malo posoliti i izmešati. Ostaviti krompir pire da se ohladi.

U ohlađen krompir dodati 2 jajeta i brašno da se zamesi testo. Uzeti lopticu testa i rastanjiti i u sredinu staviti šljivu ili kajsiju i napraviti gombocu.

Pri pravljenju knedli loptice i ruke posipati brašnom kako se ne bi lepile. Ponavljati dok se testo ne potroši.

U veću šerpu usuti vodu i staviti jednu kašiku soli i staviti da provri.

U prokuvanu vodu staviti gombocei kad ponovo prokuva kuvati oko 10-15 minuta i vaditi ih u prezlu pomešanu sa šećerom i C vanilin šećerom uviti.

Prezla može i da se proprži na masti ili ulju ili samo da se pomeša prezla i šećer i C vanilin šećer, već kako ko voli.

Naši proizvodi

Gomboce

Koraci pripreme

Krompir očistiti i iseći na kocke i skuvati. Kuvani krompir ocediti i izgnječiti kao za pire.

Dodati kašiku masti ili ulja, malo posoliti i izmešati. Ostaviti krompir pire da se ohladi.

U ohlađen krompir dodati 2 jajeta i brašno da se zamesi testo. Uzeti lopticu testa i rastanjiti i u sredinu staviti šljivu ili kajsiju i napraviti gombocu.

Pri pravljenju knedli loptice i ruke posipati brašnom kako se ne bi lepile. Ponavljati dok se testo ne potroši.

U veću šerpu usuti vodu i staviti jednu kašiku soli i staviti da provri.

U prokuvanu vodu staviti gombocei kad ponovo prokuva kuvati oko 10-15 minuta i vaditi ih u prezlu pomešanu sa šećerom i C vanilin šećerom uviti.

Prezla može i da se proprži na masti ili ulju ili samo da se pomeša prezla i šećer i C vanilin šećer, već kako ko voli.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept