0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
500 g gotovih kora za pitu
3 komada jaja
1 kg sira
200 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml kisele vode
150 ml ulja
1/2 kesice C praška za pecivo
100 g kajmaka
1 kašičica soli
100 g kačkavalja
Priprema fila:
Jaja malo umutiti viljuškom. Dodati kriške sira i usitniti ih. Zatim dodati kajmak, ulje, jogurt, mleko i vodu, C prašak za pecivo i so (ukoliko je sir neslan).
Sve dobro izmešati. Ukoliko je potrebno, dodati još malo tečnosti ili sira kako biste dobili odgovarajuću gustinu fila.
Postupak:
Filovati jednu po jednu koru. Na svaku razmazati 6-7 kašika fila. Zatim povrnuti krajeve da fil ne bi iscureo i urolati je, prvo po širini, a zatim po dužini kako bi se dobio pužić sa sirom.
Ukoliko su kore deblje, mogu se podeliti na pola i tako filovati i uvijati.
Pužiće ređati sa malim razmakom u prethodno uljem podmazanu tepsiju.
Posuti kačkavaljem, rendanim ili u listovima. Ukoliko ostane fila, rasporediti ga odozgo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, prvo na 220 C oko 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 200 C i peći još oko pola sata.
Priprema fila:
Jaja malo umutiti viljuškom. Dodati kriške sira i usitniti ih. Zatim dodati kajmak, ulje, jogurt, mleko i vodu, C prašak za pecivo i so (ukoliko je sir neslan).
Sve dobro izmešati. Ukoliko je potrebno, dodati još malo tečnosti ili sira kako biste dobili odgovarajuću gustinu fila.
Postupak:
Filovati jednu po jednu koru. Na svaku razmazati 6-7 kašika fila. Zatim povrnuti krajeve da fil ne bi iscureo i urolati je, prvo po širini, a zatim po dužini kako bi se dobio pužić sa sirom.
Ukoliko su kore deblje, mogu se podeliti na pola i tako filovati i uvijati.
Pužiće ređati sa malim razmakom u prethodno uljem podmazanu tepsiju.
Posuti kačkavaljem, rendanim ili u listovima. Ukoliko ostane fila, rasporediti ga odozgo.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, prvo na 220 C oko 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 200 C i peći još oko pola sata.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.