0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
1 kg zrelih kajsija
500 g šećera
1 kesica C konzervansa (po potrebi)
Kajsije očistite od koštica, ako su malo negde "udarene" odklonite taj deo. Ako su veoma zrele samo ih prepolovite.
Kajsije pospite šećerom i ostavite da preko noći odstoje na hladnom mestu (u frižideru).
Ja ih sutradan kuvam u rerni oko 2 sata, prvo na jačoj vatri dok ne provri, pa smanjim temperaturu, tako da uvek vri, povremeno kontrolišući, ali ne mešam varjačom.
15 minuta pred kraj dodam konzervans, isključim rernu.
Tegle su već spremne, čiste i ugrejane na šporetu, celofan i gumice su pri ruci (ako nemate zatvarače).
Sipam pažljivo u tegle, zatvorim i odložim u ostavu.
Kajsije očistite od koštica, ako su malo negde "udarene" odklonite taj deo. Ako su veoma zrele samo ih prepolovite.
Kajsije pospite šećerom i ostavite da preko noći odstoje na hladnom mestu (u frižideru).
Ja ih sutradan kuvam u rerni oko 2 sata, prvo na jačoj vatri dok ne provri, pa smanjim temperaturu, tako da uvek vri, povremeno kontrolišući, ali ne mešam varjačom.
15 minuta pred kraj dodam konzervans, isključim rernu.
Tegle su već spremne, čiste i ugrejane na šporetu, celofan i gumice su pri ruci (ako nemate zatvarače).
Sipam pažljivo u tegle, zatvorim i odložim u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.