burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Dorina pahulja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera

3 kašike brašna

3 kašike C griza

1 kesica C praška za pecivo

Za prelivanje kore:

150 ml mleka

1 kašika šećera

Za fil:

6 žumanaca

4 kašike šećera

300 ml mleka

1/2 kesice C pudinga od slatke pavlake

60 g maslaca

80 g C mleka u prahu (zamena)

I još:

200 ml slatke pavlake

80 g bele čokolade

Dorina pahulja

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne. Prosejati mešavinu griza, brašna i praška za pecivo, pa lagano izmešati.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru odvojiti od papira i staviti na tacnu.

Staviti mleko da prokuva sa šećerom, pa kašikom preliti koru, a zatim je preseći na 3 dela.

Deo mleka za fil staviti u šerpicu sa šećerom, a u ostatku umutiti žumanca i puding.

Skuvati u provrelom mleku, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađeno izmutiti sa maslacem i mlekom u prahu.

Posebno umutiti slatku pavlaku. Svaku koru premazati žutim filom, pa slatkom pavlakom i slagati jednu na drugu.

Odozgo narendati belu čokoladu. Ostaviti u frižider, najbolje preko noći, a zatim seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Dorina pahulja

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne. Prosejati mešavinu griza, brašna i praška za pecivo, pa lagano izmešati.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru odvojiti od papira i staviti na tacnu.

Staviti mleko da prokuva sa šećerom, pa kašikom preliti koru, a zatim je preseći na 3 dela.

Deo mleka za fil staviti u šerpicu sa šećerom, a u ostatku umutiti žumanca i puding.

Skuvati u provrelom mleku, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađeno izmutiti sa maslacem i mlekom u prahu.

Posebno umutiti slatku pavlaku. Svaku koru premazati žutim filom, pa slatkom pavlakom i slagati jednu na drugu.

Odozgo narendati belu čokoladu. Ostaviti u frižider, najbolje preko noći, a zatim seći na parčad i poslužiti.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept