burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Domaći kinder pingvin

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Za koricu:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika hladne vode

2 kašike C kakaoa

6 kašika brašna

1/2 C praška za peciva

Za fil:

500 ml slatke pavlake

1 kesica C želatina

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

150 g margarina

4 kašike ulja

Domaći kinder pingvin

Koraci pripreme

Najpre umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati vodu i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Zatim u to lagano umešati penasto umućena belanca. Peći koricu na 180 stepeni.

Ispečenu koru preseći na dva dela (vodoravno).

Fil:
C Želatin pomešati sa 2 kašike hladne vode i kada nabubri otopiti ga, pa umutiti sa slatkom pavlakom.

Zatim pripremiti glazuru.

Filovati pola fila na koricu, zatim preliti čokoladom, pa opet fil i na kraju ponovo staviti koricu.

Naši proizvodi

Domaći kinder pingvin

Koraci pripreme

Najpre umutiti žumanca sa šećerom, pa u to dodati vodu i na kraju brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Zatim u to lagano umešati penasto umućena belanca. Peći koricu na 180 stepeni.

Ispečenu koru preseći na dva dela (vodoravno).

Fil:
C Želatin pomešati sa 2 kašike hladne vode i kada nabubri otopiti ga, pa umutiti sa slatkom pavlakom.

Zatim pripremiti glazuru.

Filovati pola fila na koricu, zatim preliti čokoladom, pa opet fil i na kraju ponovo staviti koricu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept