0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
70 g C Kokosovog brašna
500 ml vrele vode
C Kokosovo brašno sipajte u šerpu srednje veličine i prelijte vrelom (ne ključalom) vodom.
Poklopite i ostavite tako da odstoji oko sat i po, do dva. Nakon toga, smesu prespite u blender.
U slučaju da je kokos upio baš svu vodu, ugrejte još samo malo vode i dolijte ako želite, ali nije obavezno.
Dobro izblendujte smesu, a potom je sipajte kroz cediljku u neku posudu, gnječeći pritom kašikom kokos, kako bi izašlo što više tečnosti. Možete ga odložiti u frižider.
Kokosovo mleko je prilično masno, pa će se ubrzo nakon njegove pripreme na vrhu nataložiti čvrst, prilično mastan sloj, koji je potrebno samo ukloniti kašikom pre upotrebe mleka.
C Kokosovo brašno sipajte u šerpu srednje veličine i prelijte vrelom (ne ključalom) vodom.
Poklopite i ostavite tako da odstoji oko sat i po, do dva. Nakon toga, smesu prespite u blender.
U slučaju da je kokos upio baš svu vodu, ugrejte još samo malo vode i dolijte ako želite, ali nije obavezno.
Dobro izblendujte smesu, a potom je sipajte kroz cediljku u neku posudu, gnječeći pritom kašikom kokos, kako bi izašlo što više tečnosti. Možete ga odložiti u frižider.
Kokosovo mleko je prilično masno, pa će se ubrzo nakon njegove pripreme na vrhu nataložiti čvrst, prilično mastan sloj, koji je potrebno samo ukloniti kašikom pre upotrebe mleka.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.