0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
800 g projinog brašna
1 C suvi kvasac
1 kašika masti
kisela voda
mast za podmazivanje
U projino brašno dodati C suvi kvasac i promešati, dodati jednu kašiku masti i zamesiti sa kiselom vodom.
Kiselu vodu sipajte po potrebi dok ne dobijete srednje gustu masu, sipajte u podmazanu posudu i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta u zavisnosti od rerne.
Pecite dok korica ne dobije zlatno žutu boju.
Pečenu uvijte u krpu i stavite u kesu dok se ne prohladi i korica omekša.
U projino brašno dodati C suvi kvasac i promešati, dodati jednu kašiku masti i zamesiti sa kiselom vodom.
Kiselu vodu sipajte po potrebi dok ne dobijete srednje gustu masu, sipajte u podmazanu posudu i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta u zavisnosti od rerne.
Pecite dok korica ne dobije zlatno žutu boju.
Pečenu uvijte u krpu i stavite u kesu dok se ne prohladi i korica omekša.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.