burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Đumbirko na moj način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Za testo:

1 kesica C praška za pecivo

1 kašika cimeta

500 g brašna

1 kašika mlevenih badema

2 jajeta

100 g šećera

125 g maslaca

1 kesica C vanilin šećera

1 kašika meda

1 kašika praha za medenjake

Đumbirko na moj način

Koraci pripreme

Pomešati C prašak za pecivo, cimet, mlevene bademe, brašno i smešu za medenjake.

U posebnoj posudi desetak minuta mešati jaja, med, šećer, maslac i C vanilin šećer.

Zatim dodati smesu brašna, badema, C prašak za pecivo, cimet i prašak za medenjake.

Zamesiti sve skupa u homogenu i kompaktnu smesu. Umotati u foliju i ostaviti oko 30 minuta u frižideru.

Zatim na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvući testo i modlom vaditi oblike.

Slagati u tepsiju obloženu pek papirom i peći oko 10-tak minuta na 180 C.

Naši proizvodi

Đumbirko na moj način

Koraci pripreme

Pomešati C prašak za pecivo, cimet, mlevene bademe, brašno i smešu za medenjake.

U posebnoj posudi desetak minuta mešati jaja, med, šećer, maslac i C vanilin šećer.

Zatim dodati smesu brašna, badema, C prašak za pecivo, cimet i prašak za medenjake.

Zamesiti sve skupa u homogenu i kompaktnu smesu. Umotati u foliju i ostaviti oko 30 minuta u frižideru.

Zatim na malo pobrašnjenoj podlozi tanko razvući testo i modlom vaditi oblike.

Slagati u tepsiju obloženu pek papirom i peći oko 10-tak minuta na 180 C.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept