0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
6
250 ml mleka
10 g C suvi kvasac
2 jajeta
C vanilin šećer
600 g brašna
1/2 dl ulja
malo soli
100 g margarina
200 g maka
50 g šećera
Staviti C suvi kvasac u mlako mleko sa 3 kašike šećera.
U posebnu posudu izmešati jaja, ulje, C vanilin šećer, so i brašno pa sipati dignuti kvasac i umesiti.
Testo podeliti u 2 jufke i ostaviti da kisne oko 2h.
Razviti jufku u pravougaonik premazati je margarinom i posuti makom i šećerom.
Urolati testo i seći pužiće debljine 2,5cm. Isto uraditi i sa drugom jufkom.
Pužiće poređati u tepsiju i peći na 180°C dok ne porumene.
Staviti C suvi kvasac u mlako mleko sa 3 kašike šećera.
U posebnu posudu izmešati jaja, ulje, C vanilin šećer, so i brašno pa sipati dignuti kvasac i umesiti.
Testo podeliti u 2 jufke i ostaviti da kisne oko 2h.
Razviti jufku u pravougaonik premazati je margarinom i posuti makom i šećerom.
Urolati testo i seći pužiće debljine 2,5cm. Isto uraditi i sa drugom jufkom.
Pužiće poređati u tepsiju i peći na 180°C dok ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.