burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 komada

Čupavci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 komada

Sastojci

Za bisvit:

4 jaja

1 C vanilin šećer

200 g šećera

200 ml mleka

200 g brašna tip 400

1 C prašak za pecivo

Za čokoladni umak:

300 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

3 kašike C kakaoa

3 kašike šećera

150 g margarina

Za valjanje:

200 - 300 g C kokosa

Čupavci

Koraci pripreme

Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite sa polovinom šećera (100 g) u čvrst sneg i ostavite sa strane. Umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kao i mleko i sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju lagano umešajte i sneg od belanaca, prevrćući špatulom.

Smesu za biskvit izlijte u pleh, na kom ste prethodno postavili pek papir i posuli malo brašnom, zatim pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici, na 180 stepeni, dok biskvit ne dobije lepu zlatno žutu boju. Kada bude gotov, prohladite ga i secite na kocke željene veličine.

Stavite u šerpu mleko, čokoladu izlomljenu na kocke, kakao, šećer i margarin i zagrevajte uz mešanje dok se sve ne rastopi i sjedini u jednoličnu masu.

Malo samo prohladite, pa kocke od biskvita kašikom spuštajte u još topli umak, da se namoče sa svih strana, a onda ih spuštajte u tanjir sa kokosom tako da se kokos lepo zalepi sa svih strana.

Čupavce poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu.

Naši proizvodi

Čupavci

Koraci pripreme

Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite sa polovinom šećera (100 g) u čvrst sneg i ostavite sa strane. Umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kao i mleko i sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju lagano umešajte i sneg od belanaca, prevrćući špatulom.

Smesu za biskvit izlijte u pleh, na kom ste prethodno postavili pek papir i posuli malo brašnom, zatim pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici, na 180 stepeni, dok biskvit ne dobije lepu zlatno žutu boju. Kada bude gotov, prohladite ga i secite na kocke željene veličine.

Stavite u šerpu mleko, čokoladu izlomljenu na kocke, kakao, šećer i margarin i zagrevajte uz mešanje dok se sve ne rastopi i sjedini u jednoličnu masu.

Malo samo prohladite, pa kocke od biskvita kašikom spuštajte u još topli umak, da se namoče sa svih strana, a onda ih spuštajte u tanjir sa kokosom tako da se kokos lepo zalepi sa svih strana.

Čupavce poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept