burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Crnac u belom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

3 jajeta

12 kašika mleka

12 kašika ulja

12 kašika šećera

14 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Preliv:

10 kašika šećera

1/2 l mleka

2 kesice C šlaga

Crnac u belom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao, sve vreme muteći.

Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Stavite šećer da se karamelizuje i prelijte ga mlekom.

Kada se karamel otopi, sklonite s vatre i prohladite.

Prelijte vruće preko ohlađenog kolača i premažite umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Crnac u belom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom, pa postepeno dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao, sve vreme muteći.

Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

Stavite šećer da se karamelizuje i prelijte ga mlekom.

Kada se karamel otopi, sklonite s vatre i prohladite.

Prelijte vruće preko ohlađenog kolača i premažite umućenim C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept