0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
200 ml slatke pavlake
150 g crne čokolade
50 g mlečne čokolade
2 kašičice arome ruma
1 kesica C vanilin šećera
300 g mlevenog plazma keksa
100 g C kokos brašna
Obe vrste čokolade izlomkati na komadiće i staviti zajedno u činiju.
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja i njome preliti čokoladu pa mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.
U smesu dodati vanilin šećer i aromu ruma i vrlo kratko smesu prohladiti (5-6 minuta) pa u nju umešati mleven plazma keks, prvo kašikom pa onda rukama (čim je dovoljno ohlađena da može da se mesi rukama).
Smesu dobro umesiti pa oblikovati bombice i valjati ih u kokos brašno.
Obe vrste čokolade izlomkati na komadiće i staviti zajedno u činiju.
Slatku pavlaku zagrejati do vrenja i njome preliti čokoladu pa mešati dok se sva čokolada ne otopi i smesa ujednači.
U smesu dodati vanilin šećer i aromu ruma i vrlo kratko smesu prohladiti (5-6 minuta) pa u nju umešati mleven plazma keks, prvo kašikom pa onda rukama (čim je dovoljno ohlađena da može da se mesi rukama).
Smesu dobro umesiti pa oblikovati bombice i valjati ih u kokos brašno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.