burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

prstohvat soli

200 g + 100 g šećera

250 g mlevenog lešnika

50 g brašna

3 kašike C Kakao praha

2 kašike C Čvrstina

300 ml mleka

50 g crne čokolade

150 g noisette čokolade

200 g putera

Za ukrašavanje:

C Šlag krem sa ukusom čokolade

150 ml mleka

mleveni lešnik i rendana crna čokolada za dekoraciju

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca i žumanca, te penasto umutiti belanca sa malo soli i 200 g šećera.

Potom lagano umešati žumanca, brašno i mleveni lešnik.

Smesu presuti u pleh dimenzija 30x40cm, pa peći na 180°C oko 20-25 min.

Ohlađenu koru iseći na tri jednaka dela uzduž.

Oko 200 ml mleka staviti na laganu vatru da provri, a u preostalih 100 ml umešati 100 g šećera, kakao prah i čvrstin.

Ukuvati smesu u prokuvalo mleko, pa dodati čokoladu.

Kuvati par minuta, skinuti sa vatre pa umešati puter.

Ostaviti da se fil potpuno ohladi, pa ga umutitu malo mikserom.

Nafilovati kore i premazati celu tortu filom.

Umutiti šlag krem sa 150 ml mleka pa ukrasiti tortu.

Posuti je mlevenim lešnikom i rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Odvojiti belanca i žumanca, te penasto umutiti belanca sa malo soli i 200 g šećera.

Potom lagano umešati žumanca, brašno i mleveni lešnik.

Smesu presuti u pleh dimenzija 30x40cm, pa peći na 180°C oko 20-25 min.

Ohlađenu koru iseći na tri jednaka dela uzduž.

Oko 200 ml mleka staviti na laganu vatru da provri, a u preostalih 100 ml umešati 100 g šećera, kakao prah i čvrstin.

Ukuvati smesu u prokuvalo mleko, pa dodati čokoladu.

Kuvati par minuta, skinuti sa vatre pa umešati puter.

Ostaviti da se fil potpuno ohladi, pa ga umutitu malo mikserom.

Nafilovati kore i premazati celu tortu filom.

Umutiti šlag krem sa 150 ml mleka pa ukrasiti tortu.

Posuti je mlevenim lešnikom i rendanom čokoladom.

Autor

food blog Miss Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept