burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12

Čokoladna lešnik torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

5 jaja

135 g šećera

50 ml ulja

80 ml mleka

100 g mlevenog pečenog lešnika

35 g brašna

35 g C kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

1 kesica C pudinga od čokolade

300 ml mleka

3 kašike šećera

200 g čokolade

100 g krupnije mlevenog pečenog lešnika

120 g maslaca

100 g mascarpone sira

50 g C prah šećera

Za ukrašavanje:

100 g čokolade

30 ml slatke pavlake

50 g krupnije seckanog pečenog lešnika

Čokoladna lešnik torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati mleko i ulje. Posebno izmešati lešnike, C kakao, brašno, C prašak za pecivo, pa umešati u belanca.

Smesu izliti u pleh na pek papir i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

U mleko dodati šećer, staviti da se kuva, pa skuvati C puding. U vruć puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Koru poprskati mlekom, a i nije obavezno, jer je sočna, pa je preseći na tri dela. Maslac umutiti penasto sa maskarponeom i C šećerom u prahu, pa umešati čokoladni puding, a na kraju dodati mleveni pečeni lešnik.

Premazati kore filom i složiti jednu na drugu. Filom premazati i stranice torte.

Tortu sa strane posuti mlevenim pečenim lešnikom.

Zagrejati pavlaku i čokoladu, pa preliti preko torte i ukrasiti krupnije seckanim pečenim lešnikom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna lešnik torta

Koraci pripreme

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati mleko i ulje. Posebno izmešati lešnike, C kakao, brašno, C prašak za pecivo, pa umešati u belanca.

Smesu izliti u pleh na pek papir i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

U mleko dodati šećer, staviti da se kuva, pa skuvati C puding. U vruć puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Koru poprskati mlekom, a i nije obavezno, jer je sočna, pa je preseći na tri dela. Maslac umutiti penasto sa maskarponeom i C šećerom u prahu, pa umešati čokoladni puding, a na kraju dodati mleveni pečeni lešnik.

Premazati kore filom i složiti jednu na drugu. Filom premazati i stranice torte.

Tortu sa strane posuti mlevenim pečenim lešnikom.

Zagrejati pavlaku i čokoladu, pa preliti preko torte i ukrasiti krupnije seckanim pečenim lešnikom.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept