0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
5 jaja
135 g šećera
50 ml ulja
80 ml mleka
100 g mlevenog pečenog lešnika
35 g brašna
35 g C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C pudinga od čokolade
300 ml mleka
3 kašike šećera
200 g čokolade
100 g krupnije mlevenog pečenog lešnika
120 g maslaca
100 g mascarpone sira
50 g C prah šećera
100 g čokolade
30 ml slatke pavlake
50 g krupnije seckanog pečenog lešnika
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati mleko i ulje. Posebno izmešati lešnike, C kakao, brašno, C prašak za pecivo, pa umešati u belanca.
Smesu izliti u pleh na pek papir i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.
U mleko dodati šećer, staviti da se kuva, pa skuvati C puding. U vruć puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Koru poprskati mlekom, a i nije obavezno, jer je sočna, pa je preseći na tri dela. Maslac umutiti penasto sa maskarponeom i C šećerom u prahu, pa umešati čokoladni puding, a na kraju dodati mleveni pečeni lešnik.
Premazati kore filom i složiti jednu na drugu. Filom premazati i stranice torte.
Tortu sa strane posuti mlevenim pečenim lešnikom.
Zagrejati pavlaku i čokoladu, pa preliti preko torte i ukrasiti krupnije seckanim pečenim lešnikom.
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno žumance. Zatim dodati mleko i ulje. Posebno izmešati lešnike, C kakao, brašno, C prašak za pecivo, pa umešati u belanca.
Smesu izliti u pleh na pek papir i peći oko 25 minuta na 180 stepeni.
U mleko dodati šećer, staviti da se kuva, pa skuvati C puding. U vruć puding dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi, a onda pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Koru poprskati mlekom, a i nije obavezno, jer je sočna, pa je preseći na tri dela. Maslac umutiti penasto sa maskarponeom i C šećerom u prahu, pa umešati čokoladni puding, a na kraju dodati mleveni pečeni lešnik.
Premazati kore filom i složiti jednu na drugu. Filom premazati i stranice torte.
Tortu sa strane posuti mlevenim pečenim lešnikom.
Zagrejati pavlaku i čokoladu, pa preliti preko torte i ukrasiti krupnije seckanim pečenim lešnikom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.