0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
Čokolada 400 gr
Maslac 125 gr
4 jajeta
C vanilin šećer
Brašno 100 gr
Slatka pavlaka 400 gr
C kakao
C prašak za pecivo
Čokoladno mleko
Šećer 2 kašike
(ko želi slađe može da doda još jednu)
Kora:
Umutiti jaja i šećer penasto, dodati kesicu vanilinog šećera u to. U drugoj posudi pomešati brašno, tri kašike kakaa i prašak za pecivo pa dodati u smesu.
U međuvremenu na šporetu otopiti margarin i 200 gr čokolade pa ih dodati u smesu jaja, brašna i šećera.
(Pre nego što ubacite čokoladu od tih 200 gr čokolade odvojiti jedan red pa ga izlomiti na sitno i kasnije ubaciti u smesu)
Sve dobro promešati.
Smesu uliti u kalup i peći 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Čokoladni fil:
Zagrejati 200 gr čokolade i slatku pavlaku ali da ne proključa.
Preko tople kore prvo posuti čokoladnog mleka po želji a zatim fil koji će biti u tečnom stanju, prvo kolač ohladiti na sobnoj temparaturi a kasnije ubaciti u frižider...Sutradan će biti fil u čvrstom stanju.
Ukrasiti tortu po želji.
Kora:
Umutiti jaja i šećer penasto, dodati kesicu vanilinog šećera u to. U drugoj posudi pomešati brašno, tri kašike kakaa i prašak za pecivo pa dodati u smesu.
U međuvremenu na šporetu otopiti margarin i 200 gr čokolade pa ih dodati u smesu jaja, brašna i šećera.
(Pre nego što ubacite čokoladu od tih 200 gr čokolade odvojiti jedan red pa ga izlomiti na sitno i kasnije ubaciti u smesu)
Sve dobro promešati.
Smesu uliti u kalup i peći 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Čokoladni fil:
Zagrejati 200 gr čokolade i slatku pavlaku ali da ne proključa.
Preko tople kore prvo posuti čokoladnog mleka po želji a zatim fil koji će biti u tečnom stanju, prvo kolač ohladiti na sobnoj temparaturi a kasnije ubaciti u frižider...Sutradan će biti fil u čvrstom stanju.
Ukrasiti tortu po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.