burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Čokoladna euforija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Čokolada 400 gr

Maslac 125 gr

4 jajeta

C vanilin šećer

Brašno 100 gr

Slatka pavlaka 400 gr

C kakao

C prašak za pecivo

Čokoladno mleko

Šećer 2 kašike

(ko želi slađe može da doda još jednu)

Čokoladna euforija

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja i šećer penasto, dodati kesicu vanilinog šećera u to. U drugoj posudi pomešati brašno, tri kašike kakaa i prašak za pecivo pa dodati u smesu.

U međuvremenu na šporetu otopiti margarin i 200 gr čokolade pa ih dodati u smesu jaja, brašna i šećera.

(Pre nego što ubacite čokoladu od tih 200 gr čokolade odvojiti jedan red pa ga izlomiti na sitno i kasnije ubaciti u smesu)

Sve dobro promešati.

Smesu uliti u kalup i peći 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Čokoladni fil:
Zagrejati 200 gr čokolade i slatku pavlaku ali da ne proključa.

Preko tople kore prvo posuti čokoladnog mleka po želji a zatim fil koji će biti u tečnom stanju, prvo kolač ohladiti na sobnoj temparaturi a kasnije ubaciti u frižider...Sutradan će biti fil u čvrstom stanju.

Ukrasiti tortu po želji.

Naši proizvodi

Čokoladna euforija

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti jaja i šećer penasto, dodati kesicu vanilinog šećera u to. U drugoj posudi pomešati brašno, tri kašike kakaa i prašak za pecivo pa dodati u smesu.

U međuvremenu na šporetu otopiti margarin i 200 gr čokolade pa ih dodati u smesu jaja, brašna i šećera.

(Pre nego što ubacite čokoladu od tih 200 gr čokolade odvojiti jedan red pa ga izlomiti na sitno i kasnije ubaciti u smesu)

Sve dobro promešati.

Smesu uliti u kalup i peći 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Čokoladni fil:
Zagrejati 200 gr čokolade i slatku pavlaku ali da ne proključa.

Preko tople kore prvo posuti čokoladnog mleka po želji a zatim fil koji će biti u tečnom stanju, prvo kolač ohladiti na sobnoj temparaturi a kasnije ubaciti u frižider...Sutradan će biti fil u čvrstom stanju.

Ukrasiti tortu po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept