burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Čokoladna bomba

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Biskvit (peku se 2 kore):

-10 jaja

-10 kašike šećera

-6 kašika brašna

-4 kašike C kakaoa

-prstohvat soli

-200ml ulja

Fil:

-1l mleka

-3 kesice C pudinga sa ukusom čokolade

-4 kašike šećera

-150g crne čokolade

-250g margarina

-400g Linolada sa seckanim lešnicima

Ganache:

-300ml slatke pavlake

-300g crne čokolade

Čokoladna bomba

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 200°C.Dno kalupa 24cm obložiti pek papirom,stranice premazati margarinom i posuti brašnom.Mutiti 5 belanca dok ne postanu čvrsta,dodati prstohvat soli,postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne istopi.Smanjiti brzinu na najnižu,dodati 5 žumanaca i 100ml ulja.Špatulom sasvim lagano umešati 3 kašike brašna koje ste pomešali sa 2 kašike kakaoa,prethodno ih treba prosejati.Odmah izliti u kalup i peći 17-20min.Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen.Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi.Ohladjen preseći na pola,da se dobiju dve korice.

700ml mleka pomešati sa 4 kašike šećera i staviti da se kuva.Kad provri skinuti sa ringle,dodati puding koji ste razmutili u 300ml mleka,vratiti na srednju temperaturu i ukuvati.U vrelo dodati čokoladu izlomljenu na kocke i dobro izmešati.Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.Kad se ohladi dodavati kašiku po kašiku umućenog margarina i na kraju dodati krem ,sve dobro izmiksati i podeliti na 4 dela.Filovati svaku koru.Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa premazati i preliti ganache glazurom.

Ganache pripremate tako što na laganoj temperaturi zagrejete slatku pavlaku,ne da provri i prelijete preko izlomljene čokolade.Sačekate minut pa dobro izmešate dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu.

Naši proizvodi

Čokoladna bomba

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreje na 200°C.Dno kalupa 24cm obložiti pek papirom,stranice premazati margarinom i posuti brašnom.Mutiti 5 belanca dok ne postanu čvrsta,dodati prstohvat soli,postepeno dodavati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne istopi.Smanjiti brzinu na najnižu,dodati 5 žumanaca i 100ml ulja.Špatulom sasvim lagano umešati 3 kašike brašna koje ste pomešali sa 2 kašike kakaoa,prethodno ih treba prosejati.Odmah izliti u kalup i peći 17-20min.Proveriti čačkalicom da li je biskvit pečen.Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi.Ohladjen preseći na pola,da se dobiju dve korice.

700ml mleka pomešati sa 4 kašike šećera i staviti da se kuva.Kad provri skinuti sa ringle,dodati puding koji ste razmutili u 300ml mleka,vratiti na srednju temperaturu i ukuvati.U vrelo dodati čokoladu izlomljenu na kocke i dobro izmešati.Prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.Kad se ohladi dodavati kašiku po kašiku umućenog margarina i na kraju dodati krem ,sve dobro izmiksati i podeliti na 4 dela.Filovati svaku koru.Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa premazati i preliti ganache glazurom.

Ganache pripremate tako što na laganoj temperaturi zagrejete slatku pavlaku,ne da provri i prelijete preko izlomljene čokolade.Sačekate minut pa dobro izmešate dok ne dobijete glatku i kompaktnu smesu.

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept