burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko rum voćna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

3 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika kakaoa

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike mleka

3 kašike ulja

1 mala kašikica ruma

Za fil:

300 ml slatke pavlake

100 g čokolade

1 mala kašikica ruma

1 kesica C šlag pene

Za korpice:

100 g mlevenog keksa

50 g margarina

3 kašike mleka

Za preliv:

1 kesica C želatina

3 velike kašike šećera

500 ml vode

raznog sezonskog voća po želji za dekoraciju

po želji malo rendane čokolade

Čoko rum voćna fantazija

Koraci pripreme

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca ,ulje, mleko, rum i prasak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmesati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider bar jos sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks,otopljen margarin i dodavati malo mleka.Napraviti smesu pa obloziti kalupe. Ostaviti u frizider da se dobro stegne.

Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kasikicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup, premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri.

U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poredjati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Čoko rum voćna fantazija

Koraci pripreme

Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca ,ulje, mleko, rum i prasak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmesati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider bar jos sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks,otopljen margarin i dodavati malo mleka.Napraviti smesu pa obloziti kalupe. Ostaviti u frizider da se dobro stegne.

Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kasikicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup, premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri.

U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poredjati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept