0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 mala kašikica ruma
300 ml slatke pavlake
100 g čokolade
1 mala kašikica ruma
1 kesica C šlag pene
100 g mlevenog keksa
50 g margarina
3 kašike mleka
1 kesica C želatina
3 velike kašike šećera
500 ml vode
raznog sezonskog voća po želji za dekoraciju
po želji malo rendane čokolade
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca ,ulje, mleko, rum i prasak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao.
Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.
Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmesati da se sjedine pavlaka i čokolada.
Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider bar jos sat vremena.
Za korpice:
Izmešati keks,otopljen margarin i dodavati malo mleka.Napraviti smesu pa obloziti kalupe. Ostaviti u frizider da se dobro stegne.
Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kasikicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.
Isečenu koru vratiti u kalup, premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.
Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri.
U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.
Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poredjati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.
Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca ,ulje, mleko, rum i prasak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i kakao.
Sipati u manji kalup pa staviti da se pece oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.
Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmesati da se sjedine pavlaka i čokolada.
Ostaviti da se ohladi a onda staviti u frižider bar jos sat vremena.
Za korpice:
Izmešati keks,otopljen margarin i dodavati malo mleka.Napraviti smesu pa obloziti kalupe. Ostaviti u frizider da se dobro stegne.
Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kasikicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.
Isečenu koru vratiti u kalup, premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.
Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa. Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri.
U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.
Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poredjati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.
Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.
Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.