0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
200 gr plazma keksa ili nekog drugog
3 dl mleka ili vode
3-4 kašike šećera
70 gr čokolade
70 gr margarina
1,2 lit. mleka
3 jaja
7 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
1 kašika brašna
1 C vanilin šećer
1 kesica C šlag krema od vanile
1 C vanilin šećer
U sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, čokoladu i margarin pa kuvajte na laganoj vatru dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte keks koji ste sitno izdrobili. Dobro izmešajte pa smesu nanesite na dno pravougaone tacne i dobro izravnjajte.
Za krem dobro izmešajte žumanca, puding, gustin i brašno sa 3 dl mleka pa sve dodajte u ostatak provrelog mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, pokrijte provisnon folijom i ostavite da se prohladi. Posebno umutite čvrst šam od belanaca i vanilin šećera i lagano umešajte u mlak krem.
Na podlogu nanesite krem a preko krema stavite umućen šlag krem po uputstvu na ambalaži, kome ste dodali i vanilu.
Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.
U sud sipajte mleko ili vodu, dodajte šećer, čokoladu i margarin pa kuvajte na laganoj vatru dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte keks koji ste sitno izdrobili. Dobro izmešajte pa smesu nanesite na dno pravougaone tacne i dobro izravnjajte.
Za krem dobro izmešajte žumanca, puding, gustin i brašno sa 3 dl mleka pa sve dodajte u ostatak provrelog mleka kome ste dodali šećer. Kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre, pokrijte provisnon folijom i ostavite da se prohladi. Posebno umutite čvrst šam od belanaca i vanilin šećera i lagano umešajte u mlak krem.
Na podlogu nanesite krem a preko krema stavite umućen šlag krem po uputstvu na ambalaži, kome ste dodali i vanilu.
Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.