0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
5 belanaca
5 kašike šećera
4 kašike ulja
4 kašike brašna
pola kesice C praška za pecivo
2 kašike C kakaoa
5 kašika čokoladnog mleka za prskanje kore
5 žumanaca
5 kašika šećera
2 C vanilin šećera
1 C puding od čokolade
500 ml mleka
150 gr crne čokolade za kuvanje
220 gr putera
100 gr četvrtastog keksa
100 ml čokoladnog mleka za umakanje keksa
200 gr džema od borovnica
1 kesica C krem šlaga od čokolade
Priprema kore: Razdvojiti belanca od žumanaca pa belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera i C vanilin šećera.
Dodati ulje i kratko izmiksati. Zatim ručno umešati brašno koje je prethodno prosejano i pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo. Sve sjediniti pa izliti u pleh čije je dno obloženo pek papirom a stranice premazane maslacem.
Koru peći na 170 stepeni oko 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je gotova.
Pečenu koru izbockati viljuškom i preliti čokoladnim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
Priprema fila: Žumanca i C puding od čokolade izmešati sa 100 ml hladnog mleka a ostatak mleka sipati sa šećerom u šerpu i staviti da proključa.Kada se šećer otopi i mleko provri,sipati razmućena žumanca i puding i kuvati dok se ne zgusne.
Odmah u vruć krem dodati čokoladu i maslac isečen na kockice pa mešati dok se u potpunosti ne otope. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje.
Na koru naneti malo krema koji može biti i topao pa preko njega poređati keks prethodno natopljen mlekom. Preko keksa premazati džem pa preko džema naneti ostatak krema. Poravnati i ostaviti u frižideru najmanje 8 sati da se dobro ohladi i stegne.
Dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.
Priprema kore: Razdvojiti belanca od žumanaca pa belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera i C vanilin šećera.
Dodati ulje i kratko izmiksati. Zatim ručno umešati brašno koje je prethodno prosejano i pomešano sa C kakaom i C praškom za pecivo. Sve sjediniti pa izliti u pleh čije je dno obloženo pek papirom a stranice premazane maslacem.
Koru peći na 170 stepeni oko 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je gotova.
Pečenu koru izbockati viljuškom i preliti čokoladnim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
Priprema fila: Žumanca i C puding od čokolade izmešati sa 100 ml hladnog mleka a ostatak mleka sipati sa šećerom u šerpu i staviti da proključa.Kada se šećer otopi i mleko provri,sipati razmućena žumanca i puding i kuvati dok se ne zgusne.
Odmah u vruć krem dodati čokoladu i maslac isečen na kockice pa mešati dok se u potpunosti ne otope. Ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje.
Na koru naneti malo krema koji može biti i topao pa preko njega poređati keks prethodno natopljen mlekom. Preko keksa premazati džem pa preko džema naneti ostatak krema. Poravnati i ostaviti u frižideru najmanje 8 sati da se dobro ohladi i stegne.
Dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.