0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
100 g maslaca
150 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
1 prsohvat soli
100 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 C puding čokolada
100 ml mleka
300 g crne čokolade
100 g bele čokolade
100 g maslaca
500 ml slatke pavlake
1 C želatin
4 kašike vode
200 ml čokoladne glazure
500 g jagoda
50 g bele čokolade
Izmiksati maslac, šećer, so, jaja, a onda dodati i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte.
Smesu sipajte u obložen kalup veličine 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20-25 minuta.
Biskvit ohladite, zatim sklonite obruč i papir za pečenje. Stavite na tanjir i vratite obruč. Mus krem: Čokoladu i maslac istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.
Želatin prelijte vodom i ostavite 5-10 minuta da nabubri, a zatim istopite u mikrotalasnoj.
Slatku pavlaku umutite, ali mekše. Dodajte kašiku pavlake u istoljen želatin i promešajte, a zatim to izručite u umućenu pavlaku. 3-4 kašike pavlake dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte da se sjedini, a onda čokoladu izručite u slatku pavlaku.
Sve dobro promešajte da se smesa izjednači. 3-4 kašike musa sipajte preko biskvita.
U krug oko obruča slažite polovine jagoda, a ostatak popunite celim jagodama.
Mus sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajući mus popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.
Čokoladnu glazuru kao preliv pripremiti po uputstvu.
Prelijte preko musa i pospite belom čokoladom.
Izmiksati maslac, šećer, so, jaja, a onda dodati i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte.
Smesu sipajte u obložen kalup veličine 25 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 20-25 minuta.
Biskvit ohladite, zatim sklonite obruč i papir za pečenje. Stavite na tanjir i vratite obruč. Mus krem: Čokoladu i maslac istopite u mikrotalasnoj ili na pari. Prohladite.
Želatin prelijte vodom i ostavite 5-10 minuta da nabubri, a zatim istopite u mikrotalasnoj.
Slatku pavlaku umutite, ali mekše. Dodajte kašiku pavlake u istoljen želatin i promešajte, a zatim to izručite u umućenu pavlaku. 3-4 kašike pavlake dodajte u istopljenu čokoladu i promešajte da se sjedini, a onda čokoladu izručite u slatku pavlaku.
Sve dobro promešajte da se smesa izjednači. 3-4 kašike musa sipajte preko biskvita.
U krug oko obruča slažite polovine jagoda, a ostatak popunite celim jagodama.
Mus sipajte u poslastičarsku kesu i istiskajući mus popunite deo između jagoda, a onda dodajte i ostatak fila i sve poravnajte.
Čokoladnu glazuru kao preliv pripremiti po uputstvu.
Prelijte preko musa i pospite belom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.