burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Brzi letnji desert sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

1 pakovanje C letnjih kocki sa kokosom

50 g bele čokolade

oko 200 g višanja

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

100 ml soka od višanja

100 ml vode

3-4 kašike C čvrstina

Brzi letnji desert sa višnjama

Koraci pripreme

Kuvajte višnje sa šećerom, C vanilin šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje, a sok sačuvajte.

Posebno u sud stavite 400 ml vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi.

Zasebno u 100 ml vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje.

Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne.

U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite C čvrstin, pa ga kuvajte dok ne dobije odgovarajuću gustinu.

Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.

Naši proizvodi

Brzi letnji desert sa višnjama

Koraci pripreme

Kuvajte višnje sa šećerom, C vanilin šećerom, vodom i sokom oko 4-5 minuta pa procedite višnje, a sok sačuvajte.

Posebno u sud stavite 400 ml vode i čokoladu i kuvajte dok se čokolada ne otopi.

Zasebno u 100 ml vode rastvorite sadržaj iz kesice. Sklonite sud sa vodom i čokoladom, dodajte pripremljenu masu i kuvajte 1 minut uz neprestano mešanje.

Vrelu smesu izlijte u vodom pokvašen kalup (cca 8x27cm). Oceđene višnje odmah stavite u smesu, gurajući ih do dna smese. Ostavite da se ohladi i stegne.

U ohlađen sok koji vam je ostao rastvorite C čvrstin, pa ga kuvajte dok ne dobije odgovarajuću gustinu.

Dezert prelijte ovim želeom od višanja, ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept