0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30
1 tikvica
3 jajeta
1 velika šolja mleka
1 velika šolja ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
brašno po potrebi
Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende.
Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve pomešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa C praškom za pecivo.
Smesu presuti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom je iseći na parčiće.
Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende.
Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve pomešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa C praškom za pecivo.
Smesu presuti u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, a potom je iseći na parčiće.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.