burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija1

Beskvasna česnica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
1

Sastojci

Za testo:

500 g mekog brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

60 ml ulja

1/2 kesice C Sode bikarbone

1 kašičiica sirćeta

Za ukrase:

100 g brašna

40 g C Čvrstina

4 g soli

80 ml vode

Beskvasna česnica

Koraci pripreme

Aktivirati sodu bikarbonu sa malo sirćeta. Umesiti polovinu količine brašna sa svim ostalim sastojcima. Dodati aktiviranu sodu bikarbonu.

Mesiti uz dodavanje brašna do kompaktnog mekanog testa. Poređati ukrase. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, lepo raspoređeno na tanji okrugli kalup.

Ukrasi: Pomešati suve sastojke, dodati vodu i umesiti testo. Izdvojiti jednu kuglicu testa i od toga napraviti dve vezice za pšenicu.

Ostatak testa podeliti na 9 jednakih delova (štapića). Od tri štapića oblikovati pšenicu.

Ostalih 6 dodatno istanjiti i uplesti u 2 pletenice.

Staviti pšenicu u sredinu, vezice preko pšenice, a pletenice okolo česnice.

Oblikovati i ređati na česnicu pre pečenja.

Naši proizvodi

Beskvasna česnica

Koraci pripreme

Aktivirati sodu bikarbonu sa malo sirćeta. Umesiti polovinu količine brašna sa svim ostalim sastojcima. Dodati aktiviranu sodu bikarbonu.

Mesiti uz dodavanje brašna do kompaktnog mekanog testa. Poređati ukrase. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, lepo raspoređeno na tanji okrugli kalup.

Ukrasi: Pomešati suve sastojke, dodati vodu i umesiti testo. Izdvojiti jednu kuglicu testa i od toga napraviti dve vezice za pšenicu.

Ostatak testa podeliti na 9 jednakih delova (štapića). Od tri štapića oblikovati pšenicu.

Ostalih 6 dodatno istanjiti i uplesti u 2 pletenice.

Staviti pšenicu u sredinu, vezice preko pšenice, a pletenice okolo česnice.

Oblikovati i ređati na česnicu pre pečenja.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept