0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
24
200 g šećera
200 ml vode
125 g margarina
300 g keksa
1 C vanilin šećer
200 g šećera
150 ml vode
125 g margarina
200 g C zamene za mleko u prahu
150 g kokosa
malo C kokosa za posipanje
Prvi deo:
U šerpi pomešajte šećer i vodu. Brzo mešajte na umerenoj temperaturi. Kada proključa ostavite još 7 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte margarin i C vanilin šećer.
Mešajte dok se margarin ne otopi. Zatim dodajte mleveni keks i dobro sjedinite. Sipajte u pleh veličine 30 x 20 cm koji ste obložili pek papirom.
Kašikom lepo raspodelite smesu po plehu. Ako se smesa lepi, malo nakvasite kašiku.
Drugi deo:
Pomešajte šećer i vodu i brzo mešajte onog trenutka kad provri. Sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte dok se ne otopi.
Zatim dodajte C zamenu za mleko u prahu i lepo sjedinite da nema grudvica. Dodajte sitniji kokos i isto sjedinite.
Lepo raspodelite preko prvog dela. Pospite kokosom i ostavite da se lepo slegne. Najbolje je preko noći.
Prvi deo:
U šerpi pomešajte šećer i vodu. Brzo mešajte na umerenoj temperaturi. Kada proključa ostavite još 7 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte margarin i C vanilin šećer.
Mešajte dok se margarin ne otopi. Zatim dodajte mleveni keks i dobro sjedinite. Sipajte u pleh veličine 30 x 20 cm koji ste obložili pek papirom.
Kašikom lepo raspodelite smesu po plehu. Ako se smesa lepi, malo nakvasite kašiku.
Drugi deo:
Pomešajte šećer i vodu i brzo mešajte onog trenutka kad provri. Sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte dok se ne otopi.
Zatim dodajte C zamenu za mleko u prahu i lepo sjedinite da nema grudvica. Dodajte sitniji kokos i isto sjedinite.
Lepo raspodelite preko prvog dela. Pospite kokosom i ostavite da se lepo slegne. Najbolje je preko noći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.