burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Bela bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Za prvi deo:

200 g šećera

200 ml vode

125 g margarina

300 g keksa

1 C vanilin šećer

Za drugi deo:

200 g šećera

150 ml vode

125 g margarina

200 g C zamene za mleko u prahu

150 g kokosa

malo C kokosa za posipanje

Bela bajadera

Koraci pripreme

Prvi deo:
U šerpi pomešajte šećer i vodu. Brzo mešajte na umerenoj temperaturi. Kada proključa ostavite još 7 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte margarin i C vanilin šećer.

Mešajte dok se margarin ne otopi. Zatim dodajte mleveni keks i dobro sjedinite. Sipajte u pleh veličine 30 x 20 cm koji ste obložili pek papirom.

Kašikom lepo raspodelite smesu po plehu. Ako se smesa lepi, malo nakvasite kašiku.

Drugi deo:
Pomešajte šećer i vodu i brzo mešajte onog trenutka kad provri. Sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte dok se ne otopi.

Zatim dodajte C zamenu za mleko u prahu i lepo sjedinite da nema grudvica. Dodajte sitniji kokos i isto sjedinite.

Lepo raspodelite preko prvog dela. Pospite kokosom i ostavite da se lepo slegne. Najbolje je preko noći.

Naši proizvodi

Bela bajadera

Koraci pripreme

Prvi deo:
U šerpi pomešajte šećer i vodu. Brzo mešajte na umerenoj temperaturi. Kada proključa ostavite još 7 minuta. Sklonite sa vatre i dodajte margarin i C vanilin šećer.

Mešajte dok se margarin ne otopi. Zatim dodajte mleveni keks i dobro sjedinite. Sipajte u pleh veličine 30 x 20 cm koji ste obložili pek papirom.

Kašikom lepo raspodelite smesu po plehu. Ako se smesa lepi, malo nakvasite kašiku.

Drugi deo:
Pomešajte šećer i vodu i brzo mešajte onog trenutka kad provri. Sklonite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte dok se ne otopi.

Zatim dodajte C zamenu za mleko u prahu i lepo sjedinite da nema grudvica. Dodajte sitniji kokos i isto sjedinite.

Lepo raspodelite preko prvog dela. Pospite kokosom i ostavite da se lepo slegne. Najbolje je preko noći.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept