0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
oko 80
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 80
500 g C zamene za mleko u prahu
200+450 g šećera
2 margarina
200+150 ml vode
600 g mlevenog keksa
50 g tamne čokolade
1 Deo:
U šerpu sipati 200 ml vode i 200 g šećera. Mešati dok se šećer ne otopi pa dodati 1 margarin. Mešati na tihoj vatri dok se margarin ne otopi.
Skloniti sa vatre pa dodati 600 g mlevenog keksa i dobro izmešati. Plastičnu tacnu namazati uljem pa sipati smesu sa keksom. Poravnati kašikom da svuda bude iste debljine. Ohladiti.
2 Deo:
Sipati u šerpu 150 ml vode i 450 g šećera, mešati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, kada počne da vri i pojave se balončići dodati 1 margarin, pa ostaviti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i polako dodavati C zamenu za mleko u prahu i mešati mikserom da se ne naprave grudvice.
Kada se potroši sve mleko masu sipati dok je još vrelo na prvi deo, pa poravnati kašikom koju povremeno treba umočiti u vodu.
Kada je gotovo, otopiti 50 g čokolade sa malo ulja pa sipati u tankom mlazu, a može i tačkice preko gotove bajadere.
Ohladiti pa seći bajaderice.
1 Deo:
U šerpu sipati 200 ml vode i 200 g šećera. Mešati dok se šećer ne otopi pa dodati 1 margarin. Mešati na tihoj vatri dok se margarin ne otopi.
Skloniti sa vatre pa dodati 600 g mlevenog keksa i dobro izmešati. Plastičnu tacnu namazati uljem pa sipati smesu sa keksom. Poravnati kašikom da svuda bude iste debljine. Ohladiti.
2 Deo:
Sipati u šerpu 150 ml vode i 450 g šećera, mešati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, kada počne da vri i pojave se balončići dodati 1 margarin, pa ostaviti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i polako dodavati C zamenu za mleko u prahu i mešati mikserom da se ne naprave grudvice.
Kada se potroši sve mleko masu sipati dok je još vrelo na prvi deo, pa poravnati kašikom koju povremeno treba umočiti u vodu.
Kada je gotovo, otopiti 50 g čokolade sa malo ulja pa sipati u tankom mlazu, a može i tačkice preko gotove bajadere.
Ohladiti pa seći bajaderice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.