burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 80

Bela bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 80

Sastojci

500 g C zamene za mleko u prahu

200+450 g šećera

2 margarina

200+150 ml vode

600 g mlevenog keksa

50 g tamne čokolade

Bela bajadera

Koraci pripreme

1 Deo:
U šerpu sipati 200 ml vode i 200 g šećera. Mešati dok se šećer ne otopi pa dodati 1 margarin. Mešati na tihoj vatri dok se margarin ne otopi.

Skloniti sa vatre pa dodati 600 g mlevenog keksa i dobro izmešati. Plastičnu tacnu namazati uljem pa sipati smesu sa keksom. Poravnati kašikom da svuda bude iste debljine. Ohladiti.

2 Deo:
Sipati u šerpu 150 ml vode i 450 g šećera, mešati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, kada počne da vri i pojave se balončići dodati 1 margarin, pa ostaviti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i polako dodavati C zamenu za mleko u prahu i mešati mikserom da se ne naprave grudvice.

Kada se potroši sve mleko masu sipati dok je još vrelo na prvi deo, pa poravnati kašikom koju povremeno treba umočiti u vodu.

Kada je gotovo, otopiti 50 g čokolade sa malo ulja pa sipati u tankom mlazu, a može i tačkice preko gotove bajadere.

Ohladiti pa seći bajaderice.

Naši proizvodi

Bela bajadera

Koraci pripreme

1 Deo:
U šerpu sipati 200 ml vode i 200 g šećera. Mešati dok se šećer ne otopi pa dodati 1 margarin. Mešati na tihoj vatri dok se margarin ne otopi.

Skloniti sa vatre pa dodati 600 g mlevenog keksa i dobro izmešati. Plastičnu tacnu namazati uljem pa sipati smesu sa keksom. Poravnati kašikom da svuda bude iste debljine. Ohladiti.

2 Deo:
Sipati u šerpu 150 ml vode i 450 g šećera, mešati na tihoj vatri dok se šećer ne otopi, kada počne da vri i pojave se balončići dodati 1 margarin, pa ostaviti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i polako dodavati C zamenu za mleko u prahu i mešati mikserom da se ne naprave grudvice.

Kada se potroši sve mleko masu sipati dok je još vrelo na prvi deo, pa poravnati kašikom koju povremeno treba umočiti u vodu.

Kada je gotovo, otopiti 50 g čokolade sa malo ulja pa sipati u tankom mlazu, a može i tačkice preko gotove bajadere.

Ohladiti pa seći bajaderice.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept