burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-45 štanglica

Baunti

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-45 štanglica

Sastojci

I deo:

150 g šećera

2 dl vode

125 g margarina

100 g crne čokolade

1 kašika C kakaoa

1 kesica C vanilinog šećera

300 g mlevenog keksa

II deo:

200 ml slatke pavlake

150 g bele čokolade

125 g margarina

150 g C kokosovog brašna

1 dl vrele vode

Glazura:

100 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Baunti

Koraci pripreme

U posudu staviti C kokos i preliti sa 100 ml vrele vode, dobro izmešati da bi kokos ravnomerno upio i ostaviti da se ohladi.

U šerpu staviti 150 g šećera, 2 dl vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade. Skloniti s vatre pa dodati mleveni keks i kakao i dobro izmešati. Sipati vruće u kalup velicine 20x30 cm i poravnati. Staviti da se ohladi.

U šerpu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g bele čokolade i 125 g margarina da se rastopi uz stalno mešanje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se ohladi, a onda mikserom dobro umutiti pa dodati kokos koji smo predhodno poparili. Masu sipati preko prvog sloja sa keksom i poravnati.

U šerpicu staviti 100 g crne čokolade i 100 ml slatke pavlake. Otopiti na tihoj vatri (bez ključanja) i preliti kolač.

Ohlađen seći na štanglice ili kocke. Poslužiti uz šoljicu crne kafe.

Naši proizvodi

Baunti

Koraci pripreme

U posudu staviti C kokos i preliti sa 100 ml vrele vode, dobro izmešati da bi kokos ravnomerno upio i ostaviti da se ohladi.

U šerpu staviti 150 g šećera, 2 dl vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade. Skloniti s vatre pa dodati mleveni keks i kakao i dobro izmešati. Sipati vruće u kalup velicine 20x30 cm i poravnati. Staviti da se ohladi.

U šerpu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g bele čokolade i 125 g margarina da se rastopi uz stalno mešanje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se ohladi, a onda mikserom dobro umutiti pa dodati kokos koji smo predhodno poparili. Masu sipati preko prvog sloja sa keksom i poravnati.

U šerpicu staviti 100 g crne čokolade i 100 ml slatke pavlake. Otopiti na tihoj vatri (bez ključanja) i preliti kolač.

Ohlađen seći na štanglice ili kocke. Poslužiti uz šoljicu crne kafe.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept