0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30-45 štanglica
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-45 štanglica
150 g šećera
2 dl vode
125 g margarina
100 g crne čokolade
1 kašika C kakaoa
1 kesica C vanilinog šećera
300 g mlevenog keksa
200 ml slatke pavlake
150 g bele čokolade
125 g margarina
150 g C kokosovog brašna
1 dl vrele vode
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
U posudu staviti C kokos i preliti sa 100 ml vrele vode, dobro izmešati da bi kokos ravnomerno upio i ostaviti da se ohladi.
U šerpu staviti 150 g šećera, 2 dl vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade. Skloniti s vatre pa dodati mleveni keks i kakao i dobro izmešati. Sipati vruće u kalup velicine 20x30 cm i poravnati. Staviti da se ohladi.
U šerpu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g bele čokolade i 125 g margarina da se rastopi uz stalno mešanje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se ohladi, a onda mikserom dobro umutiti pa dodati kokos koji smo predhodno poparili. Masu sipati preko prvog sloja sa keksom i poravnati.
U šerpicu staviti 100 g crne čokolade i 100 ml slatke pavlake. Otopiti na tihoj vatri (bez ključanja) i preliti kolač.
Ohlađen seći na štanglice ili kocke. Poslužiti uz šoljicu crne kafe.
U posudu staviti C kokos i preliti sa 100 ml vrele vode, dobro izmešati da bi kokos ravnomerno upio i ostaviti da se ohladi.
U šerpu staviti 150 g šećera, 2 dl vode i kuvati dok se šećer ne istopi. Dodati 125 g margarina i 100 g crne čokolade. Skloniti s vatre pa dodati mleveni keks i kakao i dobro izmešati. Sipati vruće u kalup velicine 20x30 cm i poravnati. Staviti da se ohladi.
U šerpu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g bele čokolade i 125 g margarina da se rastopi uz stalno mešanje, ali ne sme da proključa. Ostaviti da se ohladi, a onda mikserom dobro umutiti pa dodati kokos koji smo predhodno poparili. Masu sipati preko prvog sloja sa keksom i poravnati.
U šerpicu staviti 100 g crne čokolade i 100 ml slatke pavlake. Otopiti na tihoj vatri (bez ključanja) i preliti kolač.
Ohlađen seći na štanglice ili kocke. Poslužiti uz šoljicu crne kafe.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.