0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
4 veće banane
60 ml ulja
1 jaje
100 g šećera
1/2 kesice C vanililn šećera
200 g brašna
1/2 kašičice C praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 prstohvat soli
1 kašičica cimeta
900 g neslanog krem sira
100 g šećera
1/2 kesice C vanilin šećera
250 ml mleka
1 kesica želatina
cimet
banana
1 C šlag krem
mleko
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini.
Dodati šećer, C vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i C vanilin šećer. Mikeserom polako umutimo smesu.
U malo malakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku.
Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.
Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi.
Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane.
Umutiti 1 C šlag krem sa mlekom i napraviti ukrase sa špricem sa nastavkom u obliku ruže.
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini.
Dodati šećer, C vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Na kraju dodati prstohvat soli i cimet. Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Pečemo u već zagrejanoj rerni na 160 C oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipamo u posudu za mućenje, dodamo šećer i C vanilin šećer. Mikeserom polako umutimo smesu.
U malo malakog mleka dodamo želatin i pustimo 5-10 minuta da bubri. Kada je želatin nabrubreo dodamo ga preostalom mleku.
Mleko zatim postepeno dodajemo smesti od krem sira i mutimo mikserom dok se smesa ne sjedini.
Fil prelijemo preko ispečene i ohlađene kore. Ostavimo u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi.
Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač sečemo i dekorišemo cimetom i kolutovima banane.
Umutiti 1 C šlag krem sa mlekom i napraviti ukrase sa špricem sa nastavkom u obliku ruže.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.