0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
500 g kora za baklave
150 ml ulja
150 ml vode
150 g mlevenog keksa
250 g krema
400 g šećera
300 ml vode
1 C vanilin šećer
U manju šerpu staviti ulje i vodu da provri. Ostaviti da se malo prohladi.
Uzeti dve kore, prvu namazati vodom i uljem, staviti drugu i ponoviti isti postupak.
Na dnu kore staviti rastopljen krem i posuti sa 3 kašike mlevenog keksa.
Saviti krajeve po cm i rolati baklavicu. Tako uraditi sa ostalim korama i složiti u nauljen pleh, iseći na duže štanglice, peći 20-tak minuta na 180 stepeni.
Dok se peče baklava ušpinovati sećer sa vodom i C vanilin šećerom.
Vruće baklavice preliti vrućim sirupom.
Odozgo možete dekorisati kriškama pomorandže, po želji.
U manju šerpu staviti ulje i vodu da provri. Ostaviti da se malo prohladi.
Uzeti dve kore, prvu namazati vodom i uljem, staviti drugu i ponoviti isti postupak.
Na dnu kore staviti rastopljen krem i posuti sa 3 kašike mlevenog keksa.
Saviti krajeve po cm i rolati baklavicu. Tako uraditi sa ostalim korama i složiti u nauljen pleh, iseći na duže štanglice, peći 20-tak minuta na 180 stepeni.
Dok se peče baklava ušpinovati sećer sa vodom i C vanilin šećerom.
Vruće baklavice preliti vrućim sirupom.
Odozgo možete dekorisati kriškama pomorandže, po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.