0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
500 g tankih kora za baklavu
150 g čokolade
150 g mlevenog keksa
ulje po potrebi
1 margarin
2,5 čaše šećera
2 čaše vode
1 C vanilin šećer
Izrendati čokoladu i sjediniti je sa mlevenim keksom.
Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja, presaviti po širini na pola i na dno kore rasporediti mešavinu čokolade i mlevenog keksa.
Urolati koru i staviti u uljem podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Pre pečenja iseći baklavu, otopiti margarin i njime preliti baklave.
Peći baklavice na 220-250°C, 15-20 minuta (vreme i temperatura zavise od same rerne).
Preliv:
U šerpu sipati vodu, šećer i C vanilin šećer i kuvati dok ne proključa tj. dok se šećer ne istopi.
Preliv sipati preko gotovih baklavica.
Izrendati čokoladu i sjediniti je sa mlevenim keksom.
Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja, presaviti po širini na pola i na dno kore rasporediti mešavinu čokolade i mlevenog keksa.
Urolati koru i staviti u uljem podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Pre pečenja iseći baklavu, otopiti margarin i njime preliti baklave.
Peći baklavice na 220-250°C, 15-20 minuta (vreme i temperatura zavise od same rerne).
Preliv:
U šerpu sipati vodu, šećer i C vanilin šećer i kuvati dok ne proključa tj. dok se šećer ne istopi.
Preliv sipati preko gotovih baklavica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.