0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
500 g kora za baklavu
3 jabuke
300 g mlevenih oraha
5 kašika šećera
100 ml ulja
125 g margarina
300 g šećera
400 ml vode
1 C vanilin šećer
limun po želji
Fil:
3 srednje jabuke izrendati, dodati mlevene orahe i šećer i promešati.
Koru presaviti na pola, filovati po rubu kore.
Rolnice ređati u pleh, iseći ih, preliti sa uljem i margarinom koji su prethodno istopljeni u šerpi na šporetu.
Kada se ispeče pita, preliti (vruće na vruće) ušpinovan šećer i servirati uz limun.
Fil:
3 srednje jabuke izrendati, dodati mlevene orahe i šećer i promešati.
Koru presaviti na pola, filovati po rubu kore.
Rolnice ređati u pleh, iseći ih, preliti sa uljem i margarinom koji su prethodno istopljeni u šerpi na šporetu.
Kada se ispeče pita, preliti (vruće na vruće) ušpinovan šećer i servirati uz limun.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.