burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Bakine kiflice bombonice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

600 g brašna

1 kesica suvog C kvasca

1 kesica C praška za pecivo

350 ml mlake vode

1 kašičica šećera + 3 kašike

džem po izboru

Bakine kiflice bombonice

Koraci pripreme

Podići kvasac u mlakoj vodi sa jednom kašičicom šećera i malo brašna.

Kad kvasac nadođe, zamesiti testo i mesiti ga sve dok ne počne da se odvaja od ruku i od zidova posude. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.

Kada se testo udvostruči, premesiti ga i ostaviti da još jednom naraste. Naraslo testo blago premesiti, podeliti na tri jednaka dela i od svakog oklagijom razvući krug.

Svaki krug raseći na osam delova, filovati pekmezom i zavijati kiflice. Prstima pritisnite krajeve kiflica, kako bi izgledale lepše.

Kiflice poređati u pleh u koji smo stavili papir za pečenje.

Ostaviti da odstoje 10- 15 minuta, a onda ih premazati zašećerenom vodicom (u 50 ml vode umešati 3 kašike šećera).

Kiflice peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20- 25 minuta.

Naši proizvodi

Bakine kiflice bombonice

Koraci pripreme

Podići kvasac u mlakoj vodi sa jednom kašičicom šećera i malo brašna.

Kad kvasac nadođe, zamesiti testo i mesiti ga sve dok ne počne da se odvaja od ruku i od zidova posude. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.

Kada se testo udvostruči, premesiti ga i ostaviti da još jednom naraste. Naraslo testo blago premesiti, podeliti na tri jednaka dela i od svakog oklagijom razvući krug.

Svaki krug raseći na osam delova, filovati pekmezom i zavijati kiflice. Prstima pritisnite krajeve kiflica, kako bi izgledale lepše.

Kiflice poređati u pleh u koji smo stavili papir za pečenje.

Ostaviti da odstoje 10- 15 minuta, a onda ih premazati zašećerenom vodicom (u 50 ml vode umešati 3 kašike šećera).

Kiflice peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20- 25 minuta.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept