burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10 osoba

Voćni rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10 osoba

Sastojci

Za koru:

300 g kajsija

1 šolja (2 dl) kupina

1 šolja malina

1 šolja crnih ribizli

6 komada jaja

1 kesica C vanilin šećera

6 ravnih kašika šećera

6 ravnih kašika brašna

2 kašike C kakao praha

3 kašike ulja

Za fil:

1 kesica C puding sa ukusom lešnika

200 g breskve ispasirane

2 dl vode

3 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 puna kašika maslaca

Za glazuru:

1 kašika maslaca

2 kašike mleka

2 kašike C slatkog kakaoa

1 kesica C vanilin šećera

Dodatno:

1 kesica C šlag univerzalni

voće za ukrašavanje

Voćni rolat

Koraci pripreme

Prvo voće operite i dobro osušite, a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i C vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte.

Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo - već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.

Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir, ali da voće bude odozgo.

Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, C vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta.

U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.

Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno, jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti.

Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći.

Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.

Umutite i C šlag po uputstvu sa kesice, količinu koju želite da poslužite uz rolat.

Dobro ohla]en rolat izvadite iz zamrzivača, oslobodite ga folije i papira i odsecite krajeve.

Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite C slatki kakao, C vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže.

Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.

Rolat secite na parčiće i poslužite uz C šlag ili C sladoled od vanile.

Naši proizvodi

Voćni rolat

Koraci pripreme

Prvo voće operite i dobro osušite, a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i C vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte.

Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo - već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.

Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir, ali da voće bude odozgo.

Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, C vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta.

U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.

Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno, jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti.

Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći.

Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.

Umutite i C šlag po uputstvu sa kesice, količinu koju želite da poslužite uz rolat.

Dobro ohla]en rolat izvadite iz zamrzivača, oslobodite ga folije i papira i odsecite krajeve.

Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite C slatki kakao, C vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže.

Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.

Rolat secite na parčiće i poslužite uz C šlag ili C sladoled od vanile.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept