0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8-10 osoba
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8-10 osoba
300 g kajsija
1 šolja (2 dl) kupina
1 šolja malina
1 šolja crnih ribizli
6 komada jaja
1 kesica C vanilin šećera
6 ravnih kašika šećera
6 ravnih kašika brašna
2 kašike C kakao praha
3 kašike ulja
1 kesica C puding sa ukusom lešnika
200 g breskve ispasirane
2 dl vode
3 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 puna kašika maslaca
1 kašika maslaca
2 kašike mleka
2 kašike C slatkog kakaoa
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C šlag univerzalni
voće za ukrašavanje
Prvo voće operite i dobro osušite, a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.
Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i C vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte.
Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo - već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.
Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir, ali da voće bude odozgo.
Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, C vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta.
U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.
Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno, jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti.
Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći.
Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.
Umutite i C šlag po uputstvu sa kesice, količinu koju želite da poslužite uz rolat.
Dobro ohla]en rolat izvadite iz zamrzivača, oslobodite ga folije i papira i odsecite krajeve.
Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite C slatki kakao, C vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže.
Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.
Rolat secite na parčiće i poslužite uz C šlag ili C sladoled od vanile.
Prvo voće operite i dobro osušite, a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.
Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i C vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte.
Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo - već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.
Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir, ali da voće bude odozgo.
Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, C vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta.
U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.
Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno, jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti.
Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći.
Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.
Umutite i C šlag po uputstvu sa kesice, količinu koju želite da poslužite uz rolat.
Dobro ohla]en rolat izvadite iz zamrzivača, oslobodite ga folije i papira i odsecite krajeve.
Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite C slatki kakao, C vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže.
Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.
Rolat secite na parčiće i poslužite uz C šlag ili C sladoled od vanile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.