0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
5 jaja
5 kašika šećera
200 g šećera za fil
5 kašika brašna
2 C pudinga od vanile
200 ml vode
2 C šlag krema
500 g voća (višnje ili šumsko voće)
Kora:
Umutiti 5 jaja, prvo belanca sa 5 kašika šećera, potom dodati žumanca, na kraju kašikom izmešati 5 ravnih kašika brašna.
Peći na 200 stepeni u plehu obloženim pek papirom 5-8 minuta.
Gotovu koru malo ohladiti i skinuti pek papir i vratiti u pleh.
Fil.
500 g voća, 200 ml vode i 200 g šećera prokuvati. Kada proključa, kuvati još 5 minuta i dodati 2 C razmućena pudinga od vanile, kada se smesa zgusne preliti preko kore.
Ostaviti 1 sat da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.
Dekoracija:
2 C šlag krema od vanile
Kora:
Umutiti 5 jaja, prvo belanca sa 5 kašika šećera, potom dodati žumanca, na kraju kašikom izmešati 5 ravnih kašika brašna.
Peći na 200 stepeni u plehu obloženim pek papirom 5-8 minuta.
Gotovu koru malo ohladiti i skinuti pek papir i vratiti u pleh.
Fil.
500 g voća, 200 ml vode i 200 g šećera prokuvati. Kada proključa, kuvati još 5 minuta i dodati 2 C razmućena pudinga od vanile, kada se smesa zgusne preliti preko kore.
Ostaviti 1 sat da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.
Dekoracija:
2 C šlag krema od vanile
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.