burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Voćna piramida

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

500g lisnatog testa

450 g višanja

2 kašike šećera

2 kesice C vanilin šećera

Za fil:

700 ml mleka

2 C pudinga sa ukusom vanilina

100 g šećera

100 g margarina

1 kašika C čvrstina

300 ml slatke pavlake

Voćna piramida

Koraci pripreme

Lisnato testo tanko razvući oklagijom pa ga iseći na deset jednakih traka.

Višnje pomešati sa šećerom te ih rasporediti na svakoj traci.

Krajeve testa spojiti iznad višanja da se dobiju rolnice.

Poređati ih na pleh obložen papirom i peći oko 10min na 180C.

Za fil umutiti puding, čvrstin, šećer i 200 ml mleka.

Ostatak mleka staviti da provri. Sipati umućenu smešu u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin i sjedinoti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.

Na tacnu poređati četiri rolnice s višnjama i premazati ih filom, zatim odgore poređati tri rolnice i njih premazati filom, onda staviti dve rolnice, fil i na kraju jednu rolnicu.

Sve premazati preostalim filom i na kraju umućenom slatkom pavlakom.

Naši proizvodi

Voćna piramida

Koraci pripreme

Lisnato testo tanko razvući oklagijom pa ga iseći na deset jednakih traka.

Višnje pomešati sa šećerom te ih rasporediti na svakoj traci.

Krajeve testa spojiti iznad višanja da se dobiju rolnice.

Poređati ih na pleh obložen papirom i peći oko 10min na 180C.

Za fil umutiti puding, čvrstin, šećer i 200 ml mleka.

Ostatak mleka staviti da provri. Sipati umućenu smešu u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin i sjedinoti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg.

Na tacnu poređati četiri rolnice s višnjama i premazati ih filom, zatim odgore poređati tri rolnice i njih premazati filom, onda staviti dve rolnice, fil i na kraju jednu rolnicu.

Sve premazati preostalim filom i na kraju umućenom slatkom pavlakom.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept