burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Trobojne krem kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kakao kora

4 belanceta

1 prstohvat soli

4 kašika šećera

1 kašika oštrog brašna

1 kašičica C Prašak za pecivo

20 g C Kakao prah

Kora sa orasima

4 komad belanceta

1 prstohvat soli

4 kašika šećera

1 kašika oštrog brašna

1 kašičica C Prašak za pecivo

40 g mlevenih oraha

Kokos kora

4 komad belanceta

1 prstohvat soli

4 kašika šećera

1 kašika oštrog brašna

1 kašičica C Prašak za pecivo

30 g C Kokosovo brašno

Osnovni fil

12 komad žumanaca

500 ml mleka

50 g C Čvrstin

70 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

250 g maslaca

Dodatno

100 g čokolade za kuvanje

2 kašičica instant kafe

Trobojne krem kocke

Ove sočne, kremaste i neodoljive kocke idealne su za svaku priliku!

Koraci pripreme

Priprema kakao kore

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Odložite mikser.
Potom dodajte prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaa pa žicom lagano sjedinite pazeći da smesa ne splasne. Rasporedite u pleh dimenzija 30×20 cm, obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta.

Priprema kore sa orasima

Belancima dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i mlevenih oraha, pa špatulom lagano izmešajte pazeći da smesa ne splasne. Rasporedite u pleh obložen pek papirom (30×20 cm) i pecite 15-20 min.

Priprema kore sa kokosom

Na isti način pripremite i kokos koru. Od belanaca umutite čvrst sneg sa prstohvatom soli i šećerom, pa dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kokosa i špatulom lagano sjedinite. Rasporedite u pleh obložen pek papirom (30×20 cm) i pecite 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.

Priprema osnovnog fila

Žumanca preostala od biskvita izmešajte žicom sa malo mleka i gustinom, tako da ne bude grudvica, a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja.
Skinite sa vatre, ukuvajte smesu od žumanaca ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.
Ohlađen fil najpre izmiksajte da postane gladak, pa dodajte komad po pomad omekšalog maslaca i sve lepo sjedinite mikserom u penast fil. Podelite ga na tri jednaka dela.
U prvi deo dodajte otopljenu i malo prohlađenu čokoladu i dobro izmešajte. U drugi deo dodajte instant kafu rastvorenu u kašičici vruće vode i izmešajte. Treći deo ostaje žut.

Filovanje

Stavite na tacnu kakao koru i premažite tamnim čokoladnim filom. Poklopite orah korom , nanesite fil od kafe i poravnajte. Stavite odozgo kokos koru i premažite je preostalim žutim filom. Poravnajte i odozgo pospite mlevenim orasima i rendanom čokoladom.
Stavite u frižider da se kolač dobro ohladi i stegne najmanje par sati, pa secite na kocke.

Naši proizvodi

Trobojne krem kocke

Ove sočne, kremaste i neodoljive kocke idealne su za svaku priliku!

Koraci pripreme

Priprema kakao kore

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Odložite mikser.
Potom dodajte prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaa pa žicom lagano sjedinite pazeći da smesa ne splasne. Rasporedite u pleh dimenzija 30×20 cm, obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta.

Priprema kore sa orasima

Belancima dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i mlevenih oraha, pa špatulom lagano izmešajte pazeći da smesa ne splasne. Rasporedite u pleh obložen pek papirom (30×20 cm) i pecite 15-20 min.

Priprema kore sa kokosom

Na isti način pripremite i kokos koru. Od belanaca umutite čvrst sneg sa prstohvatom soli i šećerom, pa dodajte mešavinu brašna, praška za pecivo i kokosa i špatulom lagano sjedinite. Rasporedite u pleh obložen pek papirom (30×20 cm) i pecite 15-20 minuta dok lepo ne porumeni.

Priprema osnovnog fila

Žumanca preostala od biskvita izmešajte žicom sa malo mleka i gustinom, tako da ne bude grudvica, a ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer pa zagrevajte do vrenja.
Skinite sa vatre, ukuvajte smesu od žumanaca ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, pa kuvajte par minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.
Ohlađen fil najpre izmiksajte da postane gladak, pa dodajte komad po pomad omekšalog maslaca i sve lepo sjedinite mikserom u penast fil. Podelite ga na tri jednaka dela.
U prvi deo dodajte otopljenu i malo prohlađenu čokoladu i dobro izmešajte. U drugi deo dodajte instant kafu rastvorenu u kašičici vruće vode i izmešajte. Treći deo ostaje žut.

Filovanje

Stavite na tacnu kakao koru i premažite tamnim čokoladnim filom. Poklopite orah korom , nanesite fil od kafe i poravnajte. Stavite odozgo kokos koru i premažite je preostalim žutim filom. Poravnajte i odozgo pospite mlevenim orasima i rendanom čokoladom.
Stavite u frižider da se kolač dobro ohladi i stegne najmanje par sati, pa secite na kocke.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept